Det stod på side 31 af Moderaternes politiske program, der blev præsenteret grundlovsdag.
Men siden har partiets visioner for folkepensionen dog ikke været særligt omdiskuteret.
Det blev dog ændret torsdag, da emnet indtog valgkampen med fornyet kraft.
Mette Frederiksen (S) bragte også emnet op, da hun torsdag aften var gæst i "Mød Partierne" på DR. Det skete, da værten, Kåre Quist, spurgte hende, om der var nogle store ting, som partiet var villige til at gå på kompromis med for at indgå i et regeringssamarbejde hen over midten.
- Ja, og så er der selvfølgelig noget, der er sværere end noget andet, sagde hun.
- Nu forstår jeg, at Lars Løkke - det er godt nok lidt ude i tid - men de facto vil afskaffe folkepensionen eller i hvert fald ændre den helt grundlæggende, som vi kender den i dag, sagde hun.
- Og det er jo klart, at sådan et ønske om at skabe usikkerhed for landets pensionister er ikke noget, jeg som socialdemokrat er positiv overfor, sagde hun.
I Moderaternes program står der, at folkepensionen, som er en pension, staten betaler til alle pensionister, skal erstattes af et system, der er baseret på egen opsparing.
Som det er tilfældet med de arbejdsmarkedspensioner, som mange har gennem deres arbejdsgiver.
Men forslaget vækker kritik over en bred politisk kam. Fra Enhedslisten, hvor den politiske ordfører, Mai Villadsen, siger:
- Det er et rystende dårligt forslag. Folkepensionen er en af grundpillerne i vores velfærdssamfund, så selvfølgelig skal den ikke afskaffes.
Til Danmarksdemokraterne, hvor formand Inger Støjberg, mener:
- Jeg synes ikke, man kan være bekendt at gamble med ældre menneskers økonomi.
Men ifølge Lars Løkke Rasmussen misforstår journalister og politiske konkurrenter tankerne.
- Vi synes ikke, at der skal ske noget med folkepensionen lige nu og her, så alle pensionister kan tage det helt roligt, sagde partilederen, da DR Nyheder fangede ham torsdag aften.
Løkke: Når mine ufødte børnebørn bliver gamle
Moderaterne ønsker først at ændre systemet langt ude i fremtiden, siger Lars Løkke Rasmussen.
- Men vi synes, at vi skulle begynde at tage en debat om, hvordan vi får det her til at hænge sammen, når mine ufødte børnebørn bliver gamle, siger han.
- Jeg synes, at det bliver en vitaminfattig valgkamp, hvis der ikke er nogen, der også tør tale om ikke bare de næste fire år – for det har ikke noget med de næste fire at gøre - men hvad skal der ske med det her land, hvis vi ser en generation frem, siger han.
Det er den stigende levealder med flere ældre og små børnårgange, der ifølge Moderaterne gør folkepensionens fremtid usikker.
"Grundlæggende mener vi, at størrelsen af den enkeltes pension hverken bør afhænge af den demografiske udvikling eller af skiftende politiske prioriteringer, men af, hvor meget borgeren har lagt til side til alderdommen", står der på side 31 i Moderaternes politiske program.
Ny almennyttig pensionskasse skal betale
Men på side 32 står der også, at de borgere, der for eksempel på grund af uarbejdsdygtighed eller længerevarende arbejdsløshed, ikke har haft mulighed for at spare op, skal have pension udbetalt fra en ny almennyttig pensionskasse.
"Bidragene til denne pensionskasse skal betales af fællesskabet. Hermed vil alle, der har opholdt sig i Danmark i et helt arbejdsliv, modtage en pension, de kan leve af," står der i programmet.
Også borgere, der ikke har opholdt sig i Danmark et helt liv, og som ikke har en fuld pensionsopsparing, skal "have suppleret udbetalingerne fra den danske opsparing med et beløb, så de kan leve af den samlede ydelse".
Det fremgår også af Moderaternes program, at borgernes pensionsopsparinger skal være med til at betale for fremtidig pleje og hjemmehjælp.
- Vi mener, at hjælp i hjemmet og ældrepleje skal være en rettighed, man sparer op til, og som ikke kan blive offer for politiske sparerunder, skriver partiet.