Løkke har Gulddreng på playlisten: Jeg kan godt lide at høre musik, sunget af nogen, jeg kender

Ellers hører statsministeren mest musik, der minder ham om sin ungdom.

Hvis du på et eller andet tidspunkt kommer i den situation, at du skal quizze mod statsministeren, og du kan vælge kategorien 'Musik' - så gør det.

- Jeg elsker at lytte til musik, men jeg har stort set ingen viden om det. Jeg kan lytte til nogle numre uden at vide, hvem det er. Viden om musik er ikke min spidskompetence, siger Lars Løkke Rasmussen.

Hvis den 55-årige Venstre-formand selv skal vælge musikken, må det gerne være country, og gerne med Kris Kristoffersen eller Johnny Cash. Eller noget Carlos Santana, som Lars Løkke Rasmussen hørte meget i gymnasietiden.

- Hvis jeg er alene på Marienborg (statsministerboligen, red.), går jeg nogle gange på Youtube og hører nogle gamle numre, som får min ungdom op i mig, fortæller statsministeren.

- Men jeg har det bedst med musik, når jeg kan relatere det til noget. Jeg kan godt lide at høre musik, sunget af nogen jeg kender. Jeg har haft den ære at lære Kris Kristoffersen at kende de seneste år, og det giver en ekstra relation.

Det første nummer på Lars Løkke Rasmussens playliste hører da også til i venne-kategorien, omend det kommer fra en mand med lidt færre år på bagen end 82-årige Kris Kristoffersen.

Se, hør og få forklaret statsministerens playliste herunder:

Gulddreng - Se Mig Nu

0:00

Statsministeren har mødt den hedengangne Gulddreng, som også hedder Malte Ebert, flere gange.

- Vi har blandt andet lavet en gimmick i forbindelse med et awardshow, hvor jeg indvilligede i at tage en guldmaske på og være hans DJ, siger Lars Løkke Rasmussen.

Og så har statsministeren - efter en opfordring på Facebook - brugt Gulddreng i sin nytårstale.

- Jeg fik skrevet: ”…få det lidt, som om man prøver at følge med, men det er så svært at gennemskue”, som en reference til den sang.

Scorpions - Wind Of Change

0:00

Lars Løkke Rasmussen var teenager i 1970'erne og 1980'erne, hvor ABBA og Kim Larsen fyldte meget, men statsministeren kigger mod Tyskland for at finde det nummer, der fortæller mest om hans ungdom.

- Jeg er vokset op med øst og vest. Det har defineret min ungdom, og det var fantastisk, at muren faldt, og det fald er Scorpions, der også havde en ambition om at spille i Østberlin, soundtracket til, siger Lars Løkke Rasmussen.

Året efter murens fald var politikeren selv i Berlin for at opleve den officielle ophævelse af Øst- og Vesttyskland.

- Vi afleverede Bergur (Lars Løkke Rasmussens søn, red.), der vel har været et halvt år på det tidspunkt, hos hans bedsteforældre, kørte til Berlin og nåede derned lige før midnat, hvor Tyskland blev genforenet.

George Michael - Freedom '90

0:00

Her er partiformandens bud på en sang, der repræsenterer hans parti, Venstre.

- Det handler om retten til at leve sit personlige liv. Det handler om frihed, og det er jo det, som mit parti skal stå for, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har et slogan, der hedder frihed og fællesskab, som handler om, at man skal gøre, hvad man vil, så længe det ikke går udover andre. Og det handler også om at forstå, at man ikke er ret meget i sig selv, men mere i samspil med andre mennesker.

Lars Løkke Rasmussens playliste:

  • Lukas Graham – 7 Years

  • Gulddreng – Se Mig Nu

  • Outlandish – I Only Ask Of God

  • Kim Larsen – Papirsklip

  • ABBA – Mamma Mia

  • Scorpions - Wind Of Change

  • George Michael – Freedom

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter