Løkke nær ramt af tagsten under interview

Politiet har afspærret område foran Nationalmuseet i København, efter at statsministeren nær var kommet helt galt afsted.

Statsministerens presserådgiver, Magnus Ulvedal, fangede episoden på kamera.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var kun en meter fra at blive ramt, da en tagsten faldt fra 12 meters højde under et interview med TV2.

På en lydoptagelse af interviewet høres et lille brag, da tagstenen lander, efterfulgt af et chokeret "shit" fra en af de personer, der stod nær statsministeren.

Statsministerens presserådgiver fangede episoden på kamera. Her ses det tydeligt, at statsministeren lige når at opdage, at noget er på vej ned, før tagstenen rammer jorden nær ham.

Ifølge TV2 var det en meget rystet Løkke, der blev ført i sikkerhed af sine PET-folk med det samme. Chokket var dog ikke større, end at der var overskud til at joke med situationen, da statsministeren havde sundet sig et øjeblik.

- Nu har vi så meget styr på det, at hvis jeg havde fået en tagsten i hovedet, så ved vi godt, hvad der skal ske i Venstre, lød det fra statsministeren med henvisning til en kommentar fra 2014.

- Det ligger i næstformandsrollen i Venstre, at man skal være klar, hvis jeg får en tagsten i hovedet, når jeg går tilbage til Christiansborg, sagde han dengang til Berlingske.

Berlingske-journalist Cathrine Bloch, der også var til stede, skriver på Twitter, at "det så seriøst vanvittigt ud".

Lars Løkke Rasmussen erkender da også, at han blev skræmt.

- Lige et splitsekund står man da også og tænker "you never know". Det er da en lille påmindelse om, at man ikke skal tage nogen ting i livet for givet.

Ingen kom til skade ved uheldet.

Nationalmuseet har efterfølgende haft en brandinspektør og en af deres egne folk oppe for at inspicere taget fra ydersiden, ligesom en drone har taget billeder oppefra.

- Ud fra det kan vi konstatere, at det er en tagsten, der er knækket. Det er så den halve tagsten, der er rutsjet ned på et meget uheldigt tidspunkt, fortæller museets kommunikationschef, Jacob Frische, til DR Nyheder.

Også Københavns Politi bekræfter, at der ikke er noget, der tyder på, at der ligger noget kriminelt bag uheldet.

- Vi betragter det som et hændeligt uheld med en lykkelig udgang, siger vagtchef Leif Hansen.

Nationalmuseet skal nu have udbedret skaden og desuden have undersøgt resten af taget. Derfor vil der stadig være afspærring sat op, så museets gæster trygt kan komme ind og ud.

- Vi priser os lykkelige for, at ingen kom til skade. Nu vil vi undersøge næmere, hvad der er årsagen bag uheldet, for man skal gerne kunne føle sig sikker, når man besøger Nationalmuseet, lyder det fra Jacob Frische.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter