Løkke og Samuelsen i fælles front: 'Din plan fører til 10.000 flere arbejdsløse, Mette'

Selvom Løkke i dag slog op med LA og K, var der fælles front mod Socialdemokratiet i valgkampens sidste partilederrunde.

Foto: TV 2

Der blev talt mange forskellige bogstavkombinationer ved TV 2's partilederdebat onsdag aften.

Efter Lars Løkke Rasmussens (V) melding om, at han vil satse på en regering hen over midten efter valget, kunne nogle være kommet i tvivl, om der overhovedet er en rød og en blå blok her dagen før valget.

Men da det skulle handle om den økonomiske politik, blev der tegnet tydelige fronter op mellem de klassiske blokke.

- Lars Løkke Rasmussen, du har ikke råd til det, du har lovet. Det er derfor, du ikke har lagt en økonomisk plan frem, lød det fra Mette Frederiksen (S), som blandt andet vil skaffe flere penge til velfærd ved at beskatte bankerne.

Men det var ikke Lars Løkke Rasmussen, der svarede på anklagen. Han lod i stedet friviligt ordet gå videre til Liberal Alliances Anders Samuelsen.

'10.000 arbejdsløse, Mette'

Og selvom Samuelsen tidligere på dagen kritiserede Løkke for at svigte det borgerligt-liberale Danmark, havde han en mere kras kritik i ærmet til S-formanden.

- Det er jo dybt bekymrende, det I har gang i. Vi har skabt vækst, vi har skabt beskæftigelse med den politik, vi har ført. I vil rulle det tilbage. Det kommer til at koste velfærd og velstand, sagde Samuelsen.

- Din plan fører til 10.000 flere arbejdsløse, Mette. Der er blevet regnet på det.

Anders Samuelsen kritiserede kraftigt, at Mette Frederiksen vil have bankerne til at betale en større del af gildet. Regningen ender nemlig hos kunderne, argumenterede han.

Løkke og Samuelsen skulder ved skulder ved den sidste partilederdebat før valget. Billede fra TV2.

'Selvfølgelig har jeg en politik'

Den argumentation købte oppositionslederen dog ikke.

- Men vi skal gøre noget ved den grådighed, sagde Mette Frederiksen. Hun vil rulle 'skæve' skatter tilbage.

Lars Løkke Rasmussen forsøgte at bryde ind, men Mette Frederiksen små-råbte i stedet:

- Du har ikke nogen økonomisk politik.

Frederiksens pointe var, at Venstre ikke har fremlagt en samlet økonomisk plan i valgkampen. Partiet har i stedet henvist til regeringens økonomiske politik. Og det må være tilstrækkeligt, lod statsministeren forstå.

- Selvfølgelig har jeg en økonomisk politik, ellers kunne du heller ikke være uenig i den, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Du kan se livebloggen fra hele partilederdebatten her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk