Løkke vil have broløb tilbage, som hans egen minister afskaffede

Løbet blev afskaffet af transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance i 2017.

Se videoen, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre, fortæller, hvorfor han vil have løbet tilbage.

Hvis det står til statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre, så skal løbere igen kunne snøre løbeskoene og krydse Storebælt.

Hos Venstre ser man nemlig gerne, at broløbet over Storebæltsbroen vender tilbage, selv om det er blevet fjernet i statsministerens nuværende regeringsperiode.

I 2017 besluttede transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, at løbet skulle afskaffes med begrundelsen, at det skabte trafikale problemer.

Dermed blev løbet i september 2017 det sidste, men nu er der altså en chance for, at det vender tilbage.

Hvorfor genoplive det her løb, som din egen regering har afskaffet?

- Som min egen transportminister har afskaffet, indskyder Lars Løkke Rasmussen, inden han svarer:

- Fuld respekt for at transportministeren har truffet de beslutninger, han har truffet. Det, vi bare gerne vil sige her, hvor vi står som Venstre-folk, det er, at det er vi ikke enige i.

- Det kunne ikke være anderledes

Det glæder Socialdemokratiets transportordfører Magnus Heunicke, at statsministeren vil have broløbet tilbage. Men det undrer ham også, at han ikke meldte dét ud, da løbet blev lukket.

- Måske du kunne have fortalt det til din transportminister, da regeringen lukkede ned for broløbet i 2017, spørger Magnus Heunicke på Twitter.

Men ministre skal have lov til at tage beslutninger inden for de områder, de administrer, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Det kan jo ikke være anderledes. Man klipper jo benene af sine folk, hvis de bruger de kompetencer, de har til at træffe en beslutning, og så kommer man løbende dagen efter og siger, det var godt nok en dum beslutning, så vi laver en ny.

- 'Motionscykelløb? Ja, det vil være fint'

Selv om ministre skal træffe egne beslutninger, så er Lars Løkke Rasmussen altså uenig i den beslutning, hans egen regering traf for to år siden.

- Fuld respekt for at Ole Birk Olesen har truffet den beslutning, han har truffet. Vi er ikke enige. Vi har aldrig været enige. Nu er det valgkamp, og så er det sådan set også fair nok, at vi som parti siger, at vi synes, der skal være plads til et broløb.

Han åbner samtidig op for, at broen kan lægge asfalt til andre sportsbegivenheder.

- Og hvis du spørger, om der også skal være plads til et motionscykelløb, så vil jeg sige ’ja, det vil være fint’, svarer statsministeren på sit eget spørgsmål.

Løberne fik mulighed for at krydse Storebæltsbroen ved åbningen i 1998, og siden har løbet være afholdt i 2005, 2008, 2011, 2014 og senest i 2017.

DR har forsøgt at få en kommentar fra transportminister Ole Birk Olesen, men det har indtil videre ikke været muligt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter