Madonna-krøller, næsering og Dolly Parton: Her er SF-formandens playliste

Pia Olsen Dyhr har det, som mange nok vil betegne som en bred musiksmag.

Efter 47 år er SF-formand Pia Olsen Dyhr ved at have fundet en musikgenre, der definerer hende som lytter og koncertgænger.

- Jeg er nok lidt en countrygirl.

Sådan har det ikke altid været.

- Jeg har haft sådan noget lyst stritkrøllehår, som Madonna havde, og der blev brugt rigtig meget hårlak i 1980'erne. Jeg var en poppige og hørte også Wham og Dodo and the Dodos. Jeg kan mange af deres sange ordret, og de minder mig om gymnasietiden og om at spille kort med mine veninder, fortæller Pia Olsen Dyhr.

Når den krølhårede teenager skulle have en pause fra 'Like A Virgin' og 'Vågner i Natten' kunne der komme 'One' eller 'Kill'Em All' på ghettoblasteren.

- Da jeg var yngre, kunne jeg godt lytte til heavy, selv om rigtige heavyfans nok ikke vil mene, at Metallica er heavy. Men sådan noget lidt mere afslappet heavy. Det er jeg ikke så meget til mere. Det larmer, fortæller Pia Olsen Dyhr.

Se Pia Olsen Dyhrs playliste herunder:

Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling

0:00

Den her sang beskriver, hvordan Pia Olsen Dyhr har det lige nu med godt 14 dage til folketingsvalget.

- Den gør mig glad, og jeg tænker på SF, når jeg hører den. Der er mange, der har været ude og hænge plakater op og dele flyers ud, og der er er en enorm begejstring, ligesom der er i den her sang, siger partiformanden.

- Jeg bruger den også, når jeg løber. Hvis jeg har hørt lidt for meget country, og tempoet lige skal sættes lidt op, så kommer den her på.

Pink Floyd - Another Brick In The Wall

0:00

Partilederens musikalske ungdom var fyldt med Madonna, Wham og Dodo and the Dodos.

Og Pink Floyd.

- Vi er meget komplekse mennesker, og der kan godt være lidt af det hele, og jeg husker bedst Pink Floyd fra Berlinmurens fald. Jeg var meget politisk aktiv og hoppede på et tog til Berlin for at slå på muren, siger Pia Olsen Dyhr, der fyldte 18 år tre uger efter murens fald.

- Jeg hørte noget ret voldsomt musik til tider, havde ring i næsen og syntes, at verden skulle forandres.

Marie Key - Uden forsvar

0:00

Vi er ovre i den sårbare afdeling, når Pia Olsen Dyhr skal pege på det nummer, der siger mest om hendes parti, SF.

- Det gik ikke så godt for SF i valget i 2015. Vi var i krise og brugte tiden efter til at reflektere, men troede på det, vi havde, og nu er vi er tilbage som et samlet parti, som tror på vores projekt. Det her er min kærlighedssang til SF.

- Politik er ikke bare, at man har svar på alt. Det handler om menneskers liv og om, at vi som politikere kan gøre en kæmpe forskel i folks liv. Vi har mulighed for at forandre verden, og det er da sårbart. Så jeg synes, at Marie Key i al sin enkelthed udstiller det projekt, vi har som politikere.

Pia Olsen Dyhrs playliste:

  • Justin Timberlake: Can’t stop the feeling

  • Johnny Cash: For the good times

  • Dolly Parton: Coat of many colors

  • Pink Floyd: Another Brick In The Wall

  • Miss B. Haven: Suzanne

  • Dodo and the Dodos: Vågner i natten

  • Madonna: Like a Virgin

  • Marie Key: Uden forsvar

I aften i "Mød Partierne" inviterer Kåre Qvist Pia Olsen Dyhrfra Socialistisk Folkeparti ind til en snak om partiets kerneværdier. Det er på DR1 kl. 22.

Pia Olsen Dyhr besvarer efter programmet på brugernes spørgsmål på dr.dk. Du kan stille dit spørgsmål allerede nu på: dr.dk/tætpå

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk