Marie Krarup genvalgt for DF: 'Klimatosser er DF's bedste udtalelse'

I Sydjyllands Storkreds er DF gået fra 28,4 procent til 12,5 procent af stemmerne.

Marie Krarup mener, at Pia Kjærsgaards berømte 'klimatosse-udtalelse' var noget af det bedste, som DF har leveret i valgkampen. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Dansk Folkeparti har fået en massiv vælgerlussing ved Folketingsvalget, og partiet er blevet mere end halveret.

I Sydjyllands Storkreds er det endnu værre. Her er partiet gået fra 28,4 procent af stemmerne til blot 12,5 procent af stemmerne. Altså en tilbagegang på knap 16 procentpoint.

Marie Krarup, der er stillet op i Sydjyllands Storkreds, er en af partiets profiler, og det var længe tvivlsomt, om hun ville blive valgt ind igen.

Men hun klarede den og er blevet genvalgt. Det stod klart torsdag eftermiddag, da de personlige stemmer var talt endeligt op.

- Jeg har fået mandat til at arbejde videre med de sager, som jeg har stået for, siger Marie Krarup og tilføjer:

- Det vil sige, at vi skal føre en stram udlændingepolitik. Vi skal gå imod islamisering, og vi skal fortsætte paradigmeskiftet. Jeg vil fortsætte med nøjagtig samme kurs.

Nedenfor kan du se stemme- og mandatfordelingen i Sydjyllands Storkreds

Klimatosser er det bedste, der er sagt

Hun mener, at partiet har haft et katastrofevalg, og selvom klimaet har ligget øverst hos mange vælgere, så mener Marie Krarup ikke, at det er på det punkt, at man har tabt de mange vælgere.

Noget af det, der har fyldt meget i denne valgkamp er klima - har I været skarpe nok til at have en holdning til det?

- Jeg synes, at Pia Kjærsgaards ord om klimatosser er en af de bedste udtalelser, der er kommet fra Dansk Folkeparti i valgkampen.

Synes du, at man er tosset, hvis man interesserer sig for klimaet?

- Ja i den grad. Især når man selv sviner som et lille svin. På festivaler kan vi jo se, at de unge mennesker er ligeglad med, at de efterlader skrald og rod. Nogle af dem er sikkert også dem, der står inde på Rådhuspladsen og råber, at vi skal gå i panik.

Hvor ved du fra, at det er de samme mennesker, der er tale om?

- Det kan jeg heller ikke vide.

Vi har gjort det helt rigtige

Dansk Folkeparti er altså blevet mere end halveret på landsplan, men Marie Krarup mener ikke, at partiet har fejlet hverken i valgkampen eller i den førte politik.

- Vi har ført den rigtige udlændingepolitik. Men vi har måske ikke kommunikeret det godt nok. Vi har gjort alt det rigtige på udlændingeområdet, siger Krarup og fortsætter:

- Jeg kan se, at vælgerne ikke aner, hvad vi har lavet. De forstår det ikke. De tror på Pernille Vermunds vrøvl. Der er en kommunikationsopgave her, der ikke er blevt løst.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk