Mette Frederiksen afviser Løkke: SV-regering kan ikke komme på tale

Politiske uenigheder umuliggør en SV-regering, siger S-formanden.

Socialdemokratiet går fortsat til valg på en ren socialdemokratisk regering.

Sådan lyder det fra partiets formand, Mette Frederiksen, efter at statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen åbnede en "dør på klem" for en fælles Socialdemokratisk-Venstre-regering efter valget.

Det er dog ikke V-formandens førsteprioritet. Og det er heller ikke Socialdemokratiets førsteprioritet, slår Mette Frederiksen fast.

- Jeg må erkende, at jeg er noget forbløffet over de udmeldinger, som kommer fra Lars Løkke i dag, selvom jeg altid bliver glad, når der er partier, der gerne vil samarbejde.

- Socialdemokratiet går til valg på at danne en socialdemokratisk mindretalsregering. Det gør vi, fordi der ikke er ét parti, som vi kan gøre det hele med, siger hun.

S: Uenighed spænder ben for SV-regering

S-formanden fremhæver, at der er så stor forskel på Venstre og Socialdemokratiet, at en SV-regering ikke kan lade sig gøre.

- Jeg bliver nødt til at sige, at de politiske uenigheder er af en sådan karakter, at den her regering ikke kan komme på tale, siger Mette Frederiksen.

På et pressemøde i dag lister hun en række områder op, hvor der ifølge hende er politisk uenighed.

- Danmark er blevet voldsomt centralisereret som følge af Lars Løkkes kommunalreform. Vi vil ikke være med til yderligere centralisering af Danmark. Vi vil gerne gå den modsatte vej, siger hun.

Et andet eksempel er ifølge S-lederen pensionsspørgsmålet.

Også ulighed, sundhedsvæsnet, velfærd og den grønne dagsorden skiller partierne fra hinanden, mener den socialdemokratiske leder.

- Jeg kan ikke anbefale en SV-regering med de uenigheder her, siger hun.

Sådan sagde Lars Løkke Rasmussen tidligere i dag:

Frustration over ultimative krav

Hun giver dog Lars Løkke Rasmussen ret i noget.

- Jeg deler statsministerens frustration over mængden af ultimative krav, der er kommet i dansk politik, og frustrationen over løfter, som alle ved ikke har nogen gang på jord, siger hun.

- Men jeg nægter at ophæve betydningen af, hvad politik er for en størrelse. Retning betyder noget. Jeg meldte mig ikke ind i Socialdemokratiet for 25 år siden for i dag at opgive min drøm om et mere retfærdigt Danmark, tilføjer hun.

https://infogram.com/copy-13-maj-meningsmaling-1h984wwrkpdd4p3?live