Mette Frederiksen efter DF-udmelding: Ingen skal true os til at ændre udlændingepolitikken

- Jeg står ved udlændingepolitikken, og det brede flertal bag står fast efter valget, forsikrede S-formanden under debat.

Der vil fortsat være en stram udlændingepolitik, hvis Mette Frederiksen (S) overtager nøglerne til Statsministeriet efter folketingsvalget 5. juni.

Det forsikrede S-formanden om under en debat med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Aabenraa i dag.

På konferencecentret Folkehjem havde arrangøren, Jydske Vestkysten, forberedt tre hovedemner, 'land og by', 'sundhed' og 'hvor skal pengene komme fra'.

Det var dog ikke kun disse emner, som blev diskuteret. En vælger, der var publikum under debatten, ville nemlig gerne vide mere om den parlamentariske situation efter valget.

Det kommer, efter at Dansk Folkepartis partileder, Kristian Thulesen Dahl, i Børsen i dag har sendt en melding direkte til Socialdemokratiet og Mette Frederiksen. Det sker blandt andet, efter at den seneste måling, Epinion har foretaget for DR Nyheder, viser, at Dansk Folkeparti står til at blive halveret sammenlignet med sidste valg.

- Hvis meningsmålingerne taler sandt, så får vi på valgdagen ikke mandater til at kunne forhindre De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og SF i at få den afgørende indflydelse på udlændingepolitikken.

- Dansk Folkeparti vil ikke kunne udgøre nogen livline, så selv om hun ringer, og vi kan tale om tingene, så er hun overladt til vennerne i rød blok, siger Kristian Thulesen Dahl, der opfordrede Mette Frederiksen til at erkende det faktum.

Frederiksen tryg ved at flertallet består

Mette Frederiksen har flere gange gentaget, at hun vil fastholde den stramme udlændingepolitik efter valget, og at hun ikke ønsker at være statsminister, hvis det kræver markante udlændingelempelser.

Og tilsyneladende har meldingen fra Dansk Folkeparti ikke givet Mette Frederiksen nogle grå hår i hovedbunden.

- Jeg står ved udlændingepolitikken, og det brede flertal bag udlændingepolitikken står fast efter valget. Det forventer jeg også, at Dansk Folkeparti gør.

- Der er ikke nogen, der skal redde os efter et valg. De partier, som står bag udlændingepolitikken, vil også gøre det efter et valg. Der er et mindretal, som ikke bakker op om den førte udlændingepolitik, og de skal ikke kunne true sig til at få ændret noget, sagde Mette Frederiksen, der pointerede, at hun ikke tager noget for givet, og at der venter hårde forhandlinger.

Lars Løkke: Hun kommer til at tage farve

Statsministeren brugte muligheden for endnu en gang at sige, at det kan give mening, at der bliver lavet en regering mellem Socialdemokratiet og Venstre efter valget.

Han forsikrede endnu en gang om, at han ikke vil basere en regering på mandater fra Stram Kurs.

Men der er også problemer, der toner sig op i den anden lejr, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Når det kommer til prisen for at være statsminister, så må man tage farve af de partier, som skal gøre en til statsminister. Trust me, I know, sagde han og nævnte, at De Radikale vil have tilbagerullet det såkaldte paradigmeskifte på udlændingeområdet, mens SF vil have afskaffet kontanthjælpsloftet.

FacebookTwitter