Mette Frederiksen hører 'Rocky'-hit, når hun skal i ringen mod Løkke: Så får jeg rystet benene på plads

Statsministerkandidaten elsker rock, og vil gerne så tæt på scenen som muligt.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, var ung i 1990'erne, hvor Nirvana satte en helt ny standard for, hvordan musik skulle lyde.

Statsministerkandidaten, der blev født i 1977, lyttede med. Ligesom hun lyttede til mange af de andre grunge- og rockbands, der slog takten dengang.

- Jeg var helt med på det der. Der er et drive i rock, som jeg godt kan lide, siger Mette Frederiksen, der gerne går til koncerter, når partilederprogrammet tillader det.

Og så gider hun ikke stå nede bagved.

- Jeg er så tæt på scenen som muligt. Det kan du bande på. Her i valgkampen var jeg til Anne, Sanne og Lis-koncert, og der blev stemmen brugt godt, siger Mette Frederiksen.

Der er altså andet end rock i statsministerkandidatens musiksmag. Se, hør og læs om hendes playliste herunder:

Survivor - Eye Of The Tiger

0:00

Nummeret blev udødeliggjort i boksefilmen 'Rocky III' og ligger højt på Mette Frederiksens playliste, selv om både sang og film er blevet 37 år.

- Jeg hører den, når jeg skal ind til dueller med Lars Løkke Rasmussen. Især starten af nummeret. Så kommer energien op, og jeg får lige rystet benene på plads, siger Socialdemokratiets formand.

- Jeg er en af de få danske kvinder, der godt kan lide Sylvester Stallone, og jeg er også vild med 'First Blood'-filmen. Den holder stadig, selv om den er fra 1982.

Tracy Chapman - Fast Car

0:00

Den amerikanske protestsangerinde er lyden af Mette Frederiksens ungdom. En ungdom, hvor:

- Jeg var ret flippet og mod dyreforsøg. Så jeg gik ikke med makeup og købte genbrugstøj, siger Mette Frederiksen.

- Jeg var kæmpe fan af Tracy Chapman. Hun var et af ansigterne på kampen mod rascisme, og ANC (African National Congress, politisk parti i Sydafrika, red.) er faktisk det første parti, jeg var medlem af. Man kunne melde sig ind på langdistance, og det gjorde jeg for at støtte kampen mod apartheid og racisme.

Kim Larsen & Bellami - De Smukke Unge Mennesker

0:00

Mette Frederiksen peger på hele Danmarks afdøde trubadur som manden, der bedst rammer lyden af Socialdemokratiet.

- Det er først og fremmest et valg af Kim Larsen. Han repræsenterer mange årtiers danmarkshistorie, ligesom Socialdemoktatiet er en stor del af danmarkshistorien, om man kan lide det eller ej, siger statsministerkandidaten.

- Jeg synes, at lige præcis det her nummer rækker ind i fremtiden og giver en tro på, at den næste generation nok skal klare det. Det har håb, optimisme og en tro på, at vi kan bære tingene fremad.

Mette Frederiksens playliste:

  • Queen - Don’t Stop Me Now

  • Sebastian - Her Er En sang

  • Magtens Korridorer - Milan Allé

  • Survivor - Eye Of The Tiger

  • Beatles - While My Guitar Gently Weeps

  • Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge

  • Hotel Hunger - Sitting In A Room

  • Tracy Chapman - Fast Car

  • Kim Larsen & Bellami - De Smukke Unge Mennesker

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter