Mette Frederiksen tilbage i valgkampen: Melder sig rask fra fredag morgen

S-formanden har været syg med et maveonde siden weekenden.

Fra fredag er S-formand Mette Frederiksen atter en del af valgkampen, efter at have været sygemeldt med et maveonde. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter flere dages sydom melder den socialdemokratiske statsministerkandidat, Mette Frederiksen (S), sig nu for alvor ind i valgkampen.

Oppositionslederen blev indlagt i weekenden, efter at hun havde fået en madforgiftning. Tirsdag blev hun udskrevet, og nu er hun tilstrækkeligt meget oven på igen, til at hun fredag kan vise sig i offentligheden for første gang under valgkampen.

- Det har taget lidt tid at komme til hægterne. Men nu er jeg klar!, skriver S-formanden i en mail til partimedlemmerne.

- Jeg glæder mig helt utrolig meget til at komme i gang. Til sammen med alle jer at knokle for, at Danmark får en ny regering. Derfor har vi også lagt et meget ambitiøst program, der bringer mig rundt i alle dele af Danmark.

Klar til skolebesøg i Aalborg

Klokken 12 vil Mette Frederiksen deltage i et valgarrangement på Aalborg Katedralskole, hvor hun vil tale til eleverne og efterfølgende svare på spørgsmål.

Mette Frederiksen var sengeliggende, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag udskrev folketingsvalg til 5. juni fra Folketingets talerstol.

Derfor har det indtil videre været partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, som har repræsenteret Socialdemokratiet under blandt andet to partilederdebatter samt et arrangement hos Dansk Erhverv.

Talte direkte fra Facebook

Mette Frederiksen var dog kortvarigt en del af valgkampen tirsdag. Fra hjemmet i Hareskov gik hun nemlig live på sin Facebook få timer efter, at valget blev udskrevet.

På dagen for folketingsvalgets udskrivelse talte en sygemeldt S-formand direkte til vælgerne fra sit køkken via Facebook. (Foto: Socialdemokratiet © Scanpix)

- Når valget nu er udskrevet, vil jeg selvfølgelig også gerne sige et par politiske ting. Og jeg synes måske, at den allervigtigste besked fra mig lige nu er, at jeg synes, at vi skal bruge valget til at bygge bro mellem os danskere.

- Der er især én bro, som jeg gerne vil bygge, og det er det, som jeg kalder generationsbroen, sagde hun.

Mette Frederiksen slutter sin rask-melding af med at takke for alle de hilsner, som partimedlemmerne har sendt i retning af S-lederens sygeseng.

- Tak for de helt utroligt mange søde hilsener og ønsker om god bedring. I kan tro, det har varmet, konstaterer hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter