Mette Frederiksen varsler samlet økonomisk plan inden valget

Partiformanden brugte sin første dag i valgkampen til en samlet S-plan.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, startede sin valgkamp ved at møde eleverne på Aalborg Katedralskole. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Blå blok har efterlyst den. SF har også efterlyst den. Og nu ser det ud til, at Socialdemokratiet vil fremlægge en samlet, økonomisk plan for, hvordan de offentlige finanser skal bruges i de kommende år.

Det løfte gav Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i dag foran pressen i Aalborg, da hun for første gang stemplede ind i valgkampen.

- Den kommer her i valgkampen, lød det fra Mette Frederiksen.

SF-formand Pia Olsen Dyhr er blandt dem, som har opfordret den socialdemokratiske statsministerkandidat til at lægge økonomien åbent frem. Det gjorde hun blandt andet til Avisen Danmark tilbage i november måned.

- Jeg synes, det vil være rimeligt, at Socialdemokratiet fortæller, hvordan de vil finansiere deres løft af velfærden. Det er jo det, de siger, de vil gøre, men så er man også nødt til at fortælle, hvor man vil finde pengene, sagde Pia Olsen Dyhr dengang.

Hvor skal pengene komme fra?

En økonomisk plan skal blandt andet svare på det helt store spørgsmål om, hvor pengene skal komme fra. Blandt andet til det løft af velfærden, som Socialdemokratiet har bebudet, såfremt partiet vinder regeringsmagten efter valget den 5. juni.

Også de politiske ordførere fra de tre regeringspartier Venstre, Liberal Alliance og Konservative har ved flere lejligheder efterlyst en socialdemokratisk plan for økonomien.

- Man bør som formand for Socialdemokratiet fortælle vælgerne, hvad man vil, og hvem der skal betale for det, lød det blandt andet fra Venstres politiske ordfører, Britt Bager, i en kampagnevideo fra regeringspartierne tilbage i oktober måned.

Hverken Venstre eller De Konservative har dog fremlagt deres eget partis økonomiske planer, men henviser til regeringens samlede 2025-plan, mens Liberal Alliance tidligere på året præsenterede sit bud på en selvstændig 2030-plan.

Det er uklart, hvor mange år frem i tiden Socialdemokratiets økonomiske plan vil række.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter