Ny måling: Løkkes idé om samling på midten splitter vælgerne

De borgerlige ser ud til at være mere positive over for tanken end venstrefløjen.

Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ønsker begge at blive statsminister efter valget 5. juni.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skabte overskrifter i går.

For midt i valgkampen præsenterede Venstres formand tanken om, at Venstre og Socialdemokratiet kan danne regering sammen efter valget 5. juni og på den måde stække yderpartiernes magt.

Idéen fik en blandet modtagelse.

Regeringspartnerne Konservative og Liberal Alliance vendte tanken ryggen med det samme. Det samme gjorde Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, der var forbløffet over idéen.

Nu viser en meningsmåling lavet af Epinion for DR Nyheder, at spørgsmålet også deler danskerne.

For 33 procent af de adspurgte svarer, at de er positive eller meget positive over for en regering, der består af Socialdemokratiet og Venstre.

Samtidig svarer 36 procent, at de er negative eller meget negative over for Lars Løkke Rasmussens idé om en rød-blå regering hen over midten i dansk politik, bestående af de to partier.

23 procent har ikke nogen udtalt holdning til spørgsmålet.

Hos Socialdemokratiet ser politisk ordfører Nicolai Wammen målingen som udtryk for, at folk gerne vil have, at partierne samarbejder hen over midten i dansk politik.

- Rigtig mange danskere ønsker et bredt samarbejde ind over midten i Folketinget, og det er jeg glad for, for det vil Socialdemokratiet også stå for, hvis vi bliver betroet regeringsansvaret, siger han.

- Vi går efter en ren socialdemokratisk regering, der kan samarbejde med begge sider i Folketinget, tilføjer han.

Røde vælgere mest skeptiske

Af målingen fremgår det, at de borgerlige ser ud til at være mere positive over for idéen, end man er på venstrefløjen.

Epinions måling viser nemlig, at 40 procent af de borgerlige vælgere enten er positive eller meget positive over for en SV-regering, mens 26 procent af de borgerlige vælgere ikke er vilde med ideen.

Blandt venstrefløjens vælgere tager 33 procent godt imod tanken om en SV-regering, mens 48 procent er negative eller meget negative.

For disse tal gælder en statistisk usikkerhed på omkring fem procent.

De borgerlige partier er her Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance, Nye Borgerlige, Riskjær og Kristendemokraterne.

Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Radikale udgør venstrefløjen hos meningsmålingsinstituttet Epinion.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter