OVERBLIK Sådan kan du følge folketingsvalget

DR dækker valget på både radio, tv og her på dr.dk. Få et overblik over dækningen her.

DR1 åbner valgstudiet allerede klokken 16.00.

Fire ugers valgkamp er ved at være slut, og i dag skal hele landet til stemmeurnerne for at sammensætte et nyt folketing.

Valgstederne slår dørene op allerede klokken 08.00 og holder åbent til klokken 20.00, hvorefter stemmerne skal tælles.

DR vil selvfølgelig være med hele vejen både før, under og efter, så du kan holde dig opdateret og få resultaterne, så snart de kommer.

Herunder kan du få et overblik over dækningen på radio, tv og dr.dk.

1

Valgaften på DR1

(© dr)

DR1 åbner valgdagen klokken 12.00 på Grundlovsdag, hvor vi følger politikerne og vælgerne, mens de stemmer. Der vil også være grundlovstaler og politikere i studiet til at samle op på en lang valgkamp.

Dækningen af selve valgaftenen begynder klokken 16 på DR1, hvor værterne Ask Rostrup, Johannes Langkilde og Stéphanie Surrugue åbner DR Byens studie 5.

Herfra vil de til at starte med guide seerne igennem de sidste timer frem mod klokken 20, hvor valgstederne lukker.

Klokken 18.30 giver de plads til TV Avisen, hvorefter de klokken 18.50 er klar igen med nedtællingen til den første exitpoll kort efter klokken 20.

DR's folk vil stå klar rundt i Danmark med reportager, analyser og reaktioner, så seerne kan komme helt tæt på de mange dramaer i alle landets valgkredse.

Studiet vil også have et 'statsministerhjørne', hvor de to tidligere statsministre Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt skal hjælpe med at gøre seerne klogere på, hvad statsministerkandidater går igennem på valgaftenen.

Dækningen fortsætter med resultaterne, der triller ind i løbet af aftenen, og når de sidste stemmer er talt op, vil DR sammen med TV 2 sende partilederrunde med Kim Bildsøe Lassen og Cecilie Beck fra TV 2 som værter.

Omkring klokken 02.00 om natten forventes det, at DR1 lukker ned for valgaftenen, men allerede klokken 06.00 torsdag morgen åbner DR1 igen op for dækningen med 'Valgmorgen', der løber frem til klokken 12.00.

2

Følg med i døgndrift på dr.dk

Partilederrunden Demokratiets Aften hos Danmarks Radio i DR Byen i København, mandag den 3. juni 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Er du ikke i nærheden af en radio eller et tv, kan du roligt sætte din lid til dr.dk og DR Nyheders app.

Der vil nemlig være dækning af folketingsvalget 24 timer i døgnet med resultater, reaktioner, analyser, liveopdateringer og muligheden for at stille spørgsmål.

DR's liveblog starter allerede klokken 08.00, når valgstederne åbner, og vil derfra være live uafbrudt både onsdag og torsdag med.

Der vil også sidde reportere klar hele natten og morgenen efter valget til et skabe overblik over valgresultatet, så det ligger klar, når du står op torsdag.

3

P1, P3 og P4 holder radiolytterne opdateret

DR's politiske analytiker Jens Ringberg skal være med til at guide lytterne igennem valgaftenen på P1.

Foretrækker du at få din valgdækning i radioen, kan du starte med at slå over på P1, hvor valgdækningen vil køre fra klokken 16.00 til klokken 10.00 torsdag formiddag, kun afbrudt af nogle få timers pause om natten.

Det starter med P1 Orientering, der har fuldt fokus på valget, hvorefter den egentlige valgaften starter klokken 18 og løber frem til efter partilederrunden.

Det bliver med to værter, der får hjælp af DR’s politiske analytiker Jens Ringberg og valgforskeren Frederik Hjorth, som analyserer og udlægger valgresultaterne.

Er du mere til den lokale vinkel, er P4's valgaften den bedste mulighed. Her vil to værter styre løjerne med hjælp fra politisk kommentator Rasmus Jønsson. Hele aftenen vil de få opdateringer fra ni livereportere, der har spredt sig rundt i alle DR's distrikter. Det starter klokken 18.05 og fortsætter til ud på natten.

Også P3 er klar på valgaftenen, hvor programmet Toft & Co. guider det yngre publikum igennem resultaterne. Her starter værterne med at sende klokken 16.04.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter