Overrasket Jarlov om SV-regering: 'Ikke det, vi går til valg på'

Erhvervsministeren vidste ikke, at statsministeren ville sende en invitation til Socialdemokratiet.

- Jeg var overrasket. Det er i hvert fald ikke det, som vi går til valg på.

Sådan lyder reaktionen fra De Konservatives erhvervsminister, Rasmus Jarlov, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i dag kalder muligheden for et regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre for 'et rigtigt forslag'.

Det gør Lars Løkke Rasmussen i en ny bog, som udkommer i dag.

I samtalebogen 'Befrielsens øjeblik' bliver statsministeren nemlig spurgt om, hvorvidt en SV-regering kunne blive en realitet, hvis de borgerlige ikke længere har flertal

- Der er naturligvis nogle dilemmaer i det her, men samtidig er der for mig ingen tvivl om, at det er et rigtigt forslag. Meget politik laves allerede inde på midten i dag, svarer Lars Løkke Rasmussen.

Der har allerede været sprækker i samarbejdet mellem den nuværende VLAK-regering, efter at statsministeren i begyndelsen af valgkampen meldte ud, at man går til valg på, at det offentlige forbrug skal hæves med 0,65 procent frem mod 2025.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov mener, at der er skabt gode resultater de seneste fire år. Han mener, at man har fået styr på udlændingepolitiken, og at den danske økonomi lige nu står meget stærkt.

En ærgerlig melding

Derfor kan hans parti på ingen måde bakke op om statsministerens åbne invitation til Socialdemokratiet.

- Jeg synes, at det er en ærgerlig melding. Der skal være nogle, som skal kæmpe for, at vi skal have et borgerligt Danmark. Og det vil være naturligt, at det er det største parti, som skulle tage den kamp, siger Rasmus Jarlov, der ikke var blevet briefet om udmeldingen, inden historien ramte avisforsiderne klokken ni her til morgen.

- Jeg har ikke fået besked, men jeg kan ikke sige, om andre har fået besked, men det tror jeg ikke, siger han.

Han opremser, hvor der blandt andet er markante uenigheder mellem De Konservative og Socialdemokratiet.

- Jeg synes, at der er en forskel. Socialdemokratiet går til valg på at hæve skatterne og går til valg på at mindske arbejdsstyrken. Det er i hvert fald ikke det, som vi går til valg på.

- Vi synes ikke, at man i et land, hvor man har verdens næsthøjeste skattetryk, skal bruge flere penge i det offentlige, slutter Rasmus Jarlov.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk