Paludan i 16 år gammelt læserbrev: Racismedømte bør ikke sidde i Folketinget

- Det var noget sludder, jeg skrev dengang, siger partilederen, der selv er dømt for racisme i byretten.

- Jeg kan kun forsvare mig med, at virkeligheden ikke var gået op for mig på det tidspunkt, siger Rasmus Paludan om udtalelser fra for 16 år siden. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Det er glædeligt, at fire medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom har fået 14 dages betinget fængsel i velfortjent straf af Østre Landsret.

Sådan indledte lederen af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, et læserbrev i Metroxpress i 2003, imens han på daværende tidspunkt var medlem af Radikal Ungdom.

De fire DFU'ere blev kendt skyldige i at have overtrådt den såkaldte racismeparagraf ved at have opsat plakater, hvor de advarede mod et multi-etnisk samfund.

Plakatens blikfang var et billede af hætteklædte, blodplettede mænd med koranen i hånden sat sammen med ord som 'massevoldtægt', 'bandekriminalitet' og 'grov vold'.

Ifølge Rasmus Paludan skulle dommen betyde, at de fire ungdomspolitikere - blandt dem både Morten Messerschmidt og folketingsmedlemmet Kenneth Kristensen Berth, der blev dømt i sagen - ikke længere ville være værdige til en plads i Folketinget.

- Man må nu anse de fire dømte for at være uværdige til en plads i Folketinget efter Grundlovens § 30. Så vi kan sove roligt om natten nu: de bliver aldrig folketingsmedlemmer, lød det i læserbrevet.

Paludan har skiftet mening

Rasmus Paludan betvivler ikke, at han skrev læserbrevet dengang. Det betyder dog ikke, at han er enig med sit 16 år yngre jeg. Langt fra.

- Det var noget sludder, og jeg er helt uenig i, hvad jeg skrev dengang. Jeg kan kun forsvare mig med, at virkeligheden ikke var gået op for mig på det tidspunkt. Jeg kan også sige, at jeg er glad for, at det ikke holdt stik (at de blev erklæret uværdige, red). For Kenneth Kristensen Berth og Morten Messerschmidt er begge udmærkede mennesker, som enten sidder eller har siddet i Folketinget. Så det tager jeg fuldstændig afstand fra, siger partilederen fra Stram Kurs.

Hvis Rasmus Paludan havde fastholdt sin holdning fra dengang, kunne den være kommet i karambolage med hans mission om at komme i Folketinget.

Partilederen er nemlig blevet idømt 14 dages betinget fængsel i byretten for at have overtrådt racismeparagraffen. Sagen er dog anket til landsretten, og selv om han bliver fundet skyldig der, så mener han stadig, at han er værdig til en plads i Folketinget.

- Det bør overhovedet ikke have nogen indflydelse på, om jeg er værdig til Folketinget.

Med den holdning du har i dag, hvad tænker du så om, at Kenneth Kristensen Berth og Morten Messerschmidt blev dømt for racisme?

- Jeg mener, at de skulle have været frifundet. Der burde slet ikke have været rejst en sag. Jeg mener ikke, at § 266 b (racismeparagraffen, red) overhovedet skal gælde. Jeg mener, at den skal ophæves, og det vil jeg selvfølgelig arbejde på, siger Rasmus Paludan.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter