Pia Kjærsgaard efter kritik af hendes tweets: Nogle kunne ikke tåle, at jeg blev formand

- Jeg synes ikke, at jeg har haft stærke politiske udmeldinger, siger Folketingets formand.

Hvis man de seneste uger har besøgt Folketingets formand, Pia Kjærsgaards (DF), Twitter-profil, så kan man ikke være tvivl om, at hun har skabt debat.

Hun har blandt andet tweetet om, at Melodi Grand Prix er blevet for 'bøsset', og at DR havde manipuleret med sammensætningen af publikum til partilederdebatten i mandags, så den fik en rød slagside.

Det har blandt andet ført til, at hun på sin Twitter-profil er blevet beskyldt for at være 'uværdig' som Folketingets formand.

Pia Kjærsgaard mener dog ikke, at hun har overtrådt sine beføjelser som formand.

- Jeg synes ikke, at jeg har haft stærke politiske udmeldinger. Jeg har faktisk gjort mig umage og koncentreret mig om at være Folketingets formand, siger hun og fortsætter:

- Jeg må bare minde om, uden at mene noget som helst ondt, at Mogens Lykketoft (tidligere formand, red) sad et par gange om ugen og kommenterede udenrigspolitik på News. Det er ellers et rent regeringsanliggende.

Baby-sag tog fokus

DF'eren har også gentagne gange været kritiseret af politikerkolleger gennem de seneste fire år.

Blandt andet da hun kraftigt irettesatte Enhedslistens Pelle Dragsted under et møde i folketingssalen, men også da hun bad De Konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard, om at forlade salen med sin baby.

Pia Kjærsgaard mener trods kritikken, at hun har været en god formand.

- Der er nogle, der ikke kunne tåle, at jeg sad på den post. Det må jeg bare konstatere. Det har jeg levet med hele mit politiske liv. Jeg har været glad for min post, og jeg synes også, at jeg har fået nogle gode ting igennem, siger hun og nævner blandt andet en større renovering af folketingssalen.

Det er jo ikke sikkert, at du kan fortsætte som formand efter valget. Hvad tænker du om det?

- Jeg kender spillets regler, måske mere end så mange andre. Jeg har det princip, at når der lukkes en dør, så er der en ny, der åbner. Og så bliver jeg forhåbentlig genvalgt og er tilbage i folketingsgruppen og kan give den gas.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk