Politikere tager modstanderen under armen: 'Jeg har et ansvar for mindre politikerlede'

Mere dialog og mindre konflikt er overskriften, når en række politikere holder valgmøder sammen.

Dorthe Hindborg (S) (t.v.) og Birte M. Andersen (V) (t.h.) er på gaden sammen i Skanderborg, hvor de også holdt dialogmøde på Kafe K. (© Birte M. Andersen/Facebook)

Politikere i hvert sit hjørne af bokseringen, der afbryder hinanden, skændes og ikke kan blive enige om at flytte et komma.

Det kan være scenariet, når politikere fra hver sin fløj tørner sammen, men en række af dem går nu i den anden grøft og slår kludene sammen.

Her er mere dialog og mindre konflikt nemlig overskriften, når en række politikere holder dialogmøder og venskabsdebatter på tværs af partifarver.

Blandt dem er Venstres Birte M. Andersen og socialdemokraten Dorthe Hindborg, som stiller op til folketingsvalget i henholdsvis Horsens og Skanderborg.

- Vi tror, at det er en god ide, at vi også viser vælgerne, at vi sagtens kan samarbejde, siger Birte M. Andersen.

En fordel for politikerne

Socialdemokraten Nicolai Wammen og Venstres Jakob Ellemann-Jensen er også med på vognen.

De holder venskabsdebatter, mens beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) turnerer med socialdemokraten Leif Lahn.

De er begge fra Østjylland, og en dag fik de en ide over en kop kaffe, forklarer Leif Lahn.

- Skal vi ikke fra nu og efter næste valg køre rundt sammen og se, hvad der rører sig i Østjylland? Vi skal finde ud af, hvad problemerne er, og hvad vi kan hjælpe med, fordi vi har det samme mål. Vi vil gerne skabe vækst og beskæftigelse i Østjylland, siger han.

Det åbner også nye døre for politikerne, forklarer Troels Lund Poulsen.

- Det er meget lettere at besøge virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner, når man kommer, om man så må sige, fra hver sin blok. Folk vil gerne snakke med os, og derfor tager vi rundt.

Politikere må gerne vise, at de kan lide hinanden, mener Dorthe Hindborg (t.h.) (© Birte M. Andersen/Facebook)

Vil forhindre politikerlede

Venstres Birte M. Andersen og socialdemokraten Dorthe Hindborg har holdt fælles vælgermøder med fokus på dialog. De har også været på gaden og i al fredsommelighed delt lyserøde roser ud.

- Man må gerne vise, at man kan lide hinanden og kan lide at være sammen, siger Dorthe Hindborg.

Hun mener nemlig, at politikere og kandidater har et ansvar for at forhindre politikerlede ved at vise samarbejde.

- Jeg har en forpligtelse som kandidat til at bidrage til at få mindre politikerlede. Jeg tror ikke, at vi kan fjerne den helt bare Birte og jeg, men vi kan bidrage til, at samtalen bliver bredt så meget ud som muligt, forklarer hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk