Prognose: Fire partier på vippen

Prognosen viser, at rød blok bliver størst ved folketingsvalget.

Fire partier er på vippen til at komme i Folketinget.

Det viser DR Nyheders prognose, efter at næsten 85 procent af stemmerne er blevet talt op.

Det drejer sig om Stram Kurs, Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

Derudover står rød blok til at blive størst, mens det tyder på, at blå blok taber magten.

Ifølge prognosen ligger Stram Kurs, der blev opstillingsberettiget kort før, folketingsvalget blev udskrevet, lige under de to procent af stemmerne, der skal til for at komme over spærregrænsen.

- Det er for tidligt at sige noget, men jeg håber meget, at jeg kommer i Folketinget, for jeg kan gøre meget for danskerne, hvis jeg kommer i Folketinget, lød det tidligere på aftenen fra partiformand Rasmus Paludan.

Det samme gør Kristendemokraterne, mens Nye Borgerlige ligger lige over de to procent af stemmerne.

Liberal Alliance, der ved det seneste folketingsvalg i 2014 fik 7,5 procent af stemmerne, står til at få 2,3 procent af stemmerne.

Selvom et parti får under to procent af stemmerne, kan det fortsat trække et såkaldt kredsmandat og på den måde få adgang til Folketinget. Om det kommer til at ske ved dette valg, er endnu for tidligt at sige.

Riskær: 'The game is over'

Samlet set står rød blok - Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten - til at få omkring 91 mandater, mens blå blok kan se frem til 75 mandater.

Alternativet, der ikke ser sig selv som en del af rød blok, står til 2,9 procent af stemmerne.

Socialdemokratiet står til at blive det største parti med 26,2 procent af stemmerne, mens Venstre bliver det næststørste med 23,4 procent af stemmerne. Ved valget i 2014 fik regeringspartiet 19,5 procent af stemmerne.

Til gengæld viser prognosen, at Dansk Folkeparti, der ved det seneste folketingsvalg i 2014 blev det næststørste med 21,1 procent af stemmerne, vil få 8,8 procent af stemmerne, hvilket er mere end en halvering.

Det Radikale Venstre, SF og Det Konservative Folkeparti står alle til at gå frem, mens Enhedslisten og Alternativet kan se frem til en tilbagegang ifølge prognosen.

Partiet Klaus Riskær Pedersen står dog ikke til at komme ind, og partiets stifter, Klaus Riskær Pedersen, har netop meddelt Ritzau, at partiet ophører med at eksistere.

- Projektet er blevet afvist, som det ser ud nu, og "the game is over", siger han.

Ifølge prognosen ligger valgdeltagelsen på 84,3 procent.

Opdateres...

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk