Radikales formand mere end fordobler sit personlige stemmetal: 'Det her valg bliver ved med at overraske'

Morten Østergaard får 17.687 personlige stemmer. Han overgås dog af partifællen Ida Auken.

Det var en glad Morten Østergaard, der i går ankom til Radikale Venstres valgfest i Indre Slotsgård på Christiansborg. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

De Radikales formand Morten Østergaard kan ikke bare glæde sig over et kanonvalg til partiet, men også over et kanon personligt valg.

Han har nemlig formået at få mere end dobbelt så mange personlige stemmer ved dette folketingsvalg som ved sidste. Ved dette valg får han 17.687 personlige stemmer. Ved sidste valg fik han 8.006 personlige stemmer.

Morten Østergaard er opstillet i Østjyllands Storkreds, som var den sidste storkreds, der fik opgjort stemmerne. Men ventetiden var resultatet værd, lyder det fra en overvældet og stolt formand.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv. Det her valg bliver ved med at overraske. Jeg er overrasket over det samlede valg, vi fik i går, og jeg er målløs over den opbakning, jeg har fået af østjyderne og aarhusianerne, siger han til DR Østjylland.

Radikale Venstre er det parti, der ved dette folketingsvalg har oplevet den største fremgang. Partiet har fået en fremgang på 4 procentpoint og er endt på 8,6 procent. Det giver partiet 16 mandater, hvilket svarer til en fordobling i forhold til sidste valg.

Flot personligt valg skyldes østjysk mangfoldighed

Morten Østergaard peger da også på den generelle fremgang i partiet som forklaring på det flotte personlige valg. Men han mener også, at østjyderne, med Aarhus som største by, har hungret efter forandring.

- I en mangfoldig by som Aarhus og i et område som Østjylland, der præges af uddannelse, er der ingen, der kan forstå, at alt skal gå op i udlændingestramninger og uddannelsesbesparelser i stedet for at løse integrationsproblemer og investere i den næste generation, mener han.

- Det er det, jeg har været meget tydelig på, og det er det, jeg tillægger, at jeg har fået så godt et valg, siger han.

Her kan du se en video med de ti største slemmeslugere:

Formand overhales indenom af Ida Auken

Selvom formanden har fordoblet sit stemmetal, er han dog ikke partiets største stemmesluger. Det er derimod Ida Auken, der er opstillet i Københavns Storkreds. Hun har fået hele 21.723 personlige stemmer og dermed mere end 4.000 flere stemmer end Morten Østergaard.

Dermed er hun den politiker, der har slået sin partiformand med flest stemmer.

Det er dog ikke noget, der generer Morten Østergaard; han glæder sig over, at de er to, der har fået et godt valg for partiet, slår han fast.

- Jeg er så glad og stolt på Idas vegne over et helt fænomenalt personligt valg i København, og hvor der har været fuld fart på valgkampen. Det er det sted, hvor Radikale Venstre samlet set får flest stemmer - Ida fik også flere stemmer end mig ved sidste valg - så der er ikke andet end stolthed på Idas vegne fra mig, siger han.

Opbakningen til ham, Ida Auken og partiet skal bruges til at tage ansvar for fremtiden, lyder det fra den radikale formand.

- I morgen starter forhandlingerne med Mette Frederiksen, og vi smøger ærmerne op, for vi har fået en kæmpe mulighed for at sætte en helt ny retning for Danmark, og min opgave er at tage ansvar for, at den opgave også bliver til virkelighed, siger han.

Her kan du søge på, hvor mange stemmer din kandidat fik:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk