Rasmus Paludan fik flere stemmer end Pia Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard (DF) er tilfreds med sit personlige stemmetal trods stor tilbagegang.

Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, fik seks færre stemmer end den nye partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs.

Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, fik seks færre stemmer end den nye partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs.

Det står klart, efter at alle de personlige stemmer er talt op.

37-årige Rasmus Paludan har fået 9.959 personlige stemmer i Sjællands Storkreds.

72-årige Pia Kjærsgaard, formand for Folketinget, har fået 9.953 personlige stemmer i Københavns Omegns Storkreds.

Men det kan slet ikke sammenlignes, siger Pia Kjærsgaard.

For der er langt flere vælgere i Sjællands Storkreds, end der er i Københavns Omegns Storkreds, og derfor er det lettere at opnå gode personlige stemmetal, når man stiller op på Sjælland, som Rasmus Paludan har gjort.

- Sjælland er et kæmpe område, og hvis jeg havde opstillet der, så havde jeg nok fået en del flere stemmer, men jeg er godt tilfreds med Københavns Omegn, siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, det er lidt uretfærdigt at lave top ti-lister over personlige stemmer uden at tænke over, hvor mange vælgere der er i de forskellige storkredse, som en kandidat opstiller i.

Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen kom ind i valgkampen i sidste øjeblik, men opnåede ikke plads i Folketinget. Han sagde i går, at han ville fortsætte sit politiske projekt.

- Jeg skal slet ikke kommentere Rasmus Paludans stemmetal. Det er ikke min opgave, siger hun også.

Begræder Martin Henriksen-exit

Pia Kjærsgaard går tilbage fra 46.131 personlige stemmer i 2011, hvor hun stillede op i Sjællands Storkreds, til 26.583 personlige stemmer i 2015, hvor hun stillede op i Københavns Omegn, og lander nu på 9.953 i ved valget i går.

Men alligevel er hun godt tilfreds med sit eget resultat.

Det kommer dog bag på hende, at partiet overordnet set går så meget tilbage - fra 37 til 16 mandater.

- Det var hårdt i går aftes, men jeg har sundet mig lidt og fået noget frisk luft. Så er der jo kun at smile til verden og regne med, at den smiler tilbage til én, siger hun.

Pia Kjærsgaard er særligt ærgerlig over, at det ikke lykkedes partiets 39-årige udlændingeordfører, Martin Henriksen, at opnå genvalg.

- Jeg er meget ked af, at Martin Henriksen ikke blev genvalgt. Det vil jeg sige. Han har gjort en kæmpe indsats, og det var en meget stor skuffelse for alle, siger hun.

- Jeg kan se på den gruppe, vi har nu, at det er gode, arbejdsomme folk, så det trøster jeg mig meget ved, tilføjer hun.

Dansk Folkepartis stemmer:

Top ti over alle: