Røg i modvind i sag om omfartsvej ved Mariager - nu er han ude af Folketinget

Kim Christiansen (DF) tror dog ikke selv, at omfartsvejen har spillet en rolle.

- Jeg tror egentlig ikke, det har betydet noget, lyder det fra Kim Christiansen. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Den meget omtalte omfartsvej ved Mariager var ikke årsagen til, at Dansk Folkepartis Kim Christiansen ikke blev stemt ind i Folketinget igen. Det mener han i hvert fald selv.

Den store nedtur hos Dansk Folkeparti har betydet, at mange markante politikere nu må forlade Folketinget, og heriblandt altså partiets trafikpolitiske ordfører Kim Christiansen, der var opstillet i Østjyllands Storkreds.

Efter 14 år i Folketinget må han nu pakke sit kontor sammen.

- Jeg må glæde mig over, at jeg trods alt har siddet 14 år i Folketinget. Det er ikke noget, mange prøver at opleve, siger han.

Omfartsvej mødte stor kritik

Kim Christiansen kom i modvind inden valget i en sag om en omfartsvej ved Mariager. Omfartsvejen var en del af den infrastrukturaftale til samlet 112 milliarder kroner, som regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i midten af marts.

De 377 millioner kroner til omfartsvejen skulle skåne Mariagers brostensbelagte centrum for en hærgende lastvognstrafik, der var til fare for børn i området.

Omfartsvejen var et stærkt ønske fra Dansk Folkeparti og Kim Christiansen, der i øvrigt selv bor lidt uden for Mariager og ejer et værtshus i byen.

Men aftalen om en omfartsvej rundt om den nordjyske by vakte massiv kritik fra både forskere og borgere, der mente, at omfartsvejen løste et problem, der ikke fandtes.

Men det er ikke derfor, trafikordføreren nu ryger ud af Folketinget, mener han.

- Jeg tror egentlig ikke, det har betydet noget. Der er selvfølgelig nok nogen, der ikke helt har forstået sammenhængen i det, men jeg tror mere, jeg er blevet ramt af den generelle nedgang i partiet, siger han.

Kim Christiansen fik 1.156 personlige stemmer til valget i onsdags. Ved valget i 2015 fik han 2.874 personlige stemmer.

Også konen er dømt ude

Når han kigger tilbage, er der mange ting, han er glad for at have været med til at lave i sin politiske karriere på Christiansborg.

- Der er mange lokalsager. Jeg synes, det var godt, at vi fik lavet nogle togstationer i Stilling, Laurbjerg og Thorsager til letbanen, og vi får udvidet E45 nu. Der kommer også nogle millioner til Djursland til udvidelse af rute 16 ud til lufthavnen.

Kim Christiansen siger, at han ikke har noget konkret at gå i gang med, når han nu slutter i Folketinget - men at han har forskellige muligheder.

- Jeg har selvfølgelig nogle tanker om, hvad jeg godt kunne tænke mig og har da også nogle følere ude. Jeg har jo siddet i Folketinget i 14 år og har mødt mange mennesker og har fået et fantastisk stort netværk, og jeg håber selvfølgelig, der er nogen, der vil trække på den viden, jeg har.

Kim Christiansen er i øvrigt gift med Pia Adelsteen, som har siddet i Folketinget siden 2007. Hun stillede op til europaparlamentsvalget i år, men opnåede dog heller ikke et godt nok valg til at blive valgt ind.

Dermed er ægteparret nu sammen ude af Folketinget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk