S og DF afviser Venstre-forslag: 'Manglen på arbejdskraft skal ikke løses ved at flyve folk ind fra andre verdensdele'

Rød blok og DF afviser at sænke det beløb, man skal tjene for at komme til Danmark.

"Antallet af hænder på det danske arbejdsmarked vokser og vokser og vokser," lyder det fra Socialdemokratiets fungerende politiske ordfører Mattias Tesfaye om forslaget om at sænke beløbsordningen. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

I et nyt udspil genåbner Venstre debatten om at gøre det lettere at rekruttere arbejdskraft fra lande uden for EU.

Helt konkret vil partiet sænke beløbsordningen - altså det beløb, udenlandske personer som minimum skal tjene for at kunne komme til Danmark - fra omkring 427.000 kroner til 350.000 kroner om året.

Dog vil sænkelsen kun gælde for personer, der kommer fra de 30 lande, som har det største "investeringsflow" til og fra Danmark.

S: Vi er godt tilfreds med nuværende ordning

Forslaget møder dog ikke umiddelbart opbakning fra Socialdemokratiet.

Fungerende politisk ordfører Mattias Tesfaye mener ikke, at manglen på eksempelvis faglært arbejdskraft skal løses "ved at flyve folk ind fra andre verdensdele".

- Fra Socialdemokratiets side er vi egentlig ganske godt tilfreds med den nuværende ordning og den nuværende beløbsgrænse, så det vil vi som udgangspunkt holde fast i, siger han.

- Det er vigtigt at holde fast i, at alene de næste 5-6 år vokser antallet af folk på arbejdsmarkedet med 90.000. Det er historisk mange ekstra folk, der kommer ind på arbejdsmarkedet. Derfor er vores bekymring egentlig ikke, om der er nok hænder, men mere om de er kvalificerede nok. Derfor vi peger på opkvalificering, også af voksne. Og selvfølgelig, at besparelserne på uddannelserne stopper.

DF: Vi skal omskole danskere

Afvisningen af Venstres forslag kommer ikke alene fra Socialdemokratiet. Over en bred kam afviser rød blok nemlig ideen om at sænke beløbsordningen.

Se overblikket herunder:

Det er ikke alene partier fra rød blok, der helt afviser forslaget.

Fra den borgerlige blok er Dansk Folkeparti nemlig heller ikke meget for, at gøre det lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Faktisk så udlændingeordfører Martin Henriksen gerne, at der blev lagt lidt oveni beløbsgrænsen alt efter, hvad gennemsnitslønnen er for en given branche.

- Det, man lægger ovenpå, er, at når der kommer en udlænding for at arbejde, så skal de aflønnes i forhold til gennemsnitslønnen inden for den faggruppe, som de ønsker at arbejde i, siger han.

- Det gør ganske enkelt, at vi får lidt mere styr på tilstrømningen og på arbejdskraftindvandringen, og at vi også sørger for at det bliver lidt vanskeligere at komme ind og være med til at presse lønningerne ned på det danske arbejdsmarked.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk