Sådan kan du følge folketingsvalget på DR

Valget dækkes intenst på alle DR's platforme. Her får du det store overblik.

Rasmus Paludan, Klaus Riskær Pedersen, Pia Olsen Dyhr, Søren Pape Poulsen, Nicolai Wammen, Kristian Thulesen Dahl, Morten Østergaard, Lars Løkke Rasmussen, Pernille Skipper, Anders Samuelsen, Uffe Elbæk, Pernille Vermund og Stig Grenov står klar til valgkampens første partilederrunde på DR på Christiansborg i går. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Den 5. juni skal danskerne til stemmeurnerne. Det står klart, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går udskrev folketingsvalg.

DR vil naturligvis dække valget på alle leder og kanter, så du og alle andre er bedst muligt klædt på til den store valgdag.

- DR dækker valget i en række særlige formater på tværs af radio, tv og digitale platforme. Vi har som ambition at være med til at gøre danskernes valg så oplyst som overhovedet muligt. Vi ønsker at fremkalde politikernes ambition for fremtidens Danmark tydeligt, så det står klart for vælgerne, hvad partierne står for, og hvor de adskiller sig på de områder, der betyder mest for vælgerne, fortæller Thomas Falbe, nyhedschef i DR Nyheder.

Herunder er et overblik de steder, hvor du på de forskellige platforme især kan blive meget klogere på det kommende valg.

Her kan du følge valget på dr.dk

Den 7. marts i år mødtes Kristian Thulesen Dahl (DF) og Pernille Vermund (NB) for første gang i en direkte duel. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Du vil løbende kunne følge med i valget på dr.dk, hvor der vil være masser af nyheder og baggrundsartikler. Men allerede nu kan du gå om bord i følgende ting:

DR's politiske analytiker Jens Ringberg har fortalt de opstillede partiers historie krydret med nostalgiske tv-klip. Du kan finde dem alle på denne side.

Med DR's kandidattest kan du se, hvilke partier og politikere du er mest enig med. Måske kan du endda blive en smule klogere på, hvem du skal stemme på til folketingsvalget. Tag kandidattesten her.

Uffe Elbæk på talerstolen ved Alternativets landsmøde den 27. april 2019. (Foto: Carsten Bundgaard © Scanpix)

Vi har udvalgt 25 markante lovforslag, der delte partierne. Lovforslag, som politikerne allerede har stemt om. Tjek her, hvilket parti du stemmer mest som.

DR vil gerne invitere dig med til det, vi kalder 'Uenige Sammen', som finder sted søndag 2. juni.

Her mødes du personligt med en, der mener noget andet, end du gør. Én, du ikke kender i forvejen. Her kan du læse mere og melde dig til Uenige Sammen.

Der vil fra og med på torsdag være Tæt på, hvor brugerne kan stille spørgsmål til partilederne. Det sker efter Mød Partierne, som de fleste dage sendes på DR1 lige efter TVA 21.30.

Du kan også gå ind på P3's valgunivers, hvor du kan finde programmer, artikler, playlister og satirevideoer.

Det store overblik over vores dækning på dr.dk, hvor du også hele tiden kan blive opdateret med de seneste nyheder, finder du her.

Det kan du se i tv

Morten Østergaard (B) og Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) under Folketingets åbning 2. oktober 2018. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

DR1

Mød Partierne sendes fra og med på torsdag klokken 22.00 på hverdage - fredag dog allerede 21.30. Her vil Kåre Quist på skift have besøg af partilederne, som især skal svare på spørgsmål om deres partis kerneværdier. Mød Partierne sendes dog ikke tirsdag og torsdag i næste uge, hvor der er semifinaler i Det internationale Melodi Grand Prix.

Søndag den 2. juni klokken 21.00 sendes en times tv-duel mellem topkandidaterne til at lede Danmark, Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Demokratiets aften sendes klokken 20.00 mandag den 3. juni. Der bliver tale om en politisk festaften, der sendes direkte fra Koncerthuset, som fyldes med vælgere fra hele landet, og hvor alle partilederne er samlet til debat.

Der var arrangeret en partidebat om sundhed, ældrepleje og værdig tilbagetrækning hos Ældre Sagen den 6. februar. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

TVA 18.30 vil frem til valget hver dag være udvidet med fem minutter.

Aftenshowet vil frem til valget også have fokus på valget. Sendes de fleste dage 19.10.

Og så sendes der selvfølgelig Valgaften på DR1 den 5. juni, ligesom vi følger op med Valgmorgen fra tidligt næste morgen.

DR2

Debatten sendes torsdage fra 20.00 til 21.30 og kommer i høj grad til at handle om valget.

Deadline kommer dagligt til at have et særligt fokus på valgets største temaer. Sendes dagligt fra 22.30 til 23.00.

Det kan du høre i radioen

Pia Olsen Dyhr (SF) og Pernille Skipper (Ø) var 1. maj begge på talerstolen i Kastrup. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

P1

I P1 Morgen vil der være et særligt fokus på valget hver dag. Og morgenen efter valget vil alle partiledere være med live i udsendelsen. P1 Morgen sendes på hverdage fra 06.00 til 09.00 og om lørdagen fra 08.00 til 10.00.

I Slotsholmen, der sendes hver torsdag fra 09.00 til 10.00, er der naturligvis fokus på valget. Programmets slogan er "Tættere på dansk politik kommer du ikke".

Alle partilederne vil på skift deltage i P1 Orientering. Sendes hverdage fra 16.00 til 18.00 og lørdage fra 17.00 til 18.00.

P1 Debat vil rejse rundt i landet med et dagligt fokus på valget. Sendes tirsdag til torsdag fra 12.15 til 13.00.

På valgaftenen vil der være en ekstraudsendelse kun om valget.

P3

I P3 Nyheder dækkes valgkampen for dig, der er lidt ny i stemmeboksen. Fire unge vælgere følges, fra valgkampen begynder, til de skal sætte deres første kryds. Flere af historierne er udviklet sammen med unge i NyhedsNetværket her, som du kan melde dig ind i og få indflydelse.

Lars Løkke Rasmussen (V) interviewes i forbindelse med et arrangement på Køge Torv i april. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Go’ morgen P3 sendes fra 06.00 til 09.00 på hverdage. Her får de unge et overblik over dagens vigtigste begivenheder i valgkampen.

DanskerBingo sendes mandag til torsdag fra 09.00 til 12.00. Her jagtes kernevælgere til partierne for at finde ud af, hvem de er, og om de lever op til vores fordomme.

Musikchefen sendes mandag til torsdag fra 12.00 til 14.00. I hvert program er en partileder på besøg en halv time til en musikalsk ’vis mig dit køleskab’.

Curlingklubben sendes fra 14.00 til 16.00 på hverdage. Det er valgets frikvarter, hvor der tales om valgplakater, tøj, valgsange og i den dur.

Toft & Co sendes mandag til torsdag fra 16.00 til 18.00. Her bliver der gået tæt på valget, og via faktavejen finder vi ud af, hvad der er op og ned i diskussionerne.

I Sangskriver forsøger Jonas Gülstorff sammen med en musiker at skrive en valgsang, der opfordrer til demokratisk deltagelse og medborgerskab. Sendes på lørdag fra 10.00 til 12.00.

P3's valgbar sendes som udgangspunkt de to sidste fredage fra 09.00 til 18.00 fra henholdsvis studenterhuset i Odense og studenterhuset i Aalborg.

P4

Skyd på formanden, som får besøg af alle partiledere, sendes på hverdage fra 13.00 til 14.00

Mød partiet er en lokal debat med folketingskandidater fra storkredsene. Sendes på hverdage fra 09.00 til 10.00.

Mads og partilederne - en valgudgave af Mads og monopolet - sendes fra 09.00 til 12.00 den sidste lørdag inden valget.

Og her kan du også følge valget?

Anders Samuelsen (LA) forud for åbningsdebatten i Folketinget den 4. oktober i fjor. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Folkene bag radioprogrammet Slotsholmen laver podcasten Partierne på Slotsholmen, hvor du får portrætter af alle partierne med nedslag i afgørende begivenheder i deres historie.

I P3's nyhedspodcast Den daglige dosis forsøger Theo og Caro at gøre valgkampen forståelig for dig. Podcasten ligger klar klokken seks alle hverdage.

DR Nyheders Messenger Chatbot pakker dagens vigtigste historier til dig hver aften og giver dig et nemt og overskueligt valgoverblik hver lørdag - tilmeld dig her

Snapvært Lasse guider dig gennem valget på DR Nyheder på Snapchat.

Ultra Nyt gør børn klogere på folketingsvalget med explainers, quizzer og nyhedsindslag. Du finder det i Ultra-appen eller på dr.dk/ultra/ultranyt

Vi vil løbende opdatere denne side, så du altid har et aktuelt overblik over, hvordan DR dækker folketingsvalget på de forskellige platforme.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk