Samtalebog med Løkke udkommer midt i valgkampen

Ny bog om statsministeren udkommer i morgen, blot tre uger før valget. Den er skrevet på under to måneder.

Ny bog om Lars Løkke Rasmussen blev påbegyndt i slutningen af marts. Den udkommer i morgen. (Foto: Tariq Mikkel Khan © Scanpix)

Der har været ualmindeligt travlt ved tasterne hos forfatter Kirsten Jacobsen på det seneste. På under to måneder har hun skrevet 208 sider om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i morgen lander midt i valgkampen i form af bogen ”Befrielsens Øjeblik – Samtaler med Lars Løkke Rasmussen”.

Det er Politikens Forlag, der har besluttet at udgive bogen i turbofart, efter at Lars Løkke Rasmussen selv henvendte sig.

Hverken forlaget eller forfatteren ønsker at stille op til interview om beslutningen i dag, men i en pressemeddelelse fremgår det, at der næppe er graverjournalistik om statsministerens fortid i vente.

- Kirsten Jacobsen har skrevet denne bog med en enkel og klar ambition: At nå ind til de overvejelser, Lars Løkke Rasmussen har som statsminister og privatperson i ugerne op til et folketingsvalg, der vil afgøre hans politiske fremtid, skriver Politikens Forlag.

Hovedpersonen selv vil heller ikke fortælle om bogprojektet endnu. Da DR her til aften spurgte Lars Løkke Rasmussen, om det er en spændende bog, var hans eneste kommentar: "Altså, jeg har ikke skrevet nogen skønlitterær bog. Det har jeg altså ikke".

På bagsædet af ministerbilen

Forfatteren Kirsten Jacobsen har haft den fordel, at hun allerede kender Lars Løkke Rasmussen indgående. Hun skrev tilbage i 2006 interviewbogen ”Løkkeland” i samarbejde med ham.

Bogens forside. Foto:Politikens Forlag.

Alligevel har arbejdsvilkårene været usædvanlige. Arbejdet med bogen begyndte 25. marts i år og interviews måtte foregå af flere omgange i statsministerens embedsbolig Marienborg og på bagsædet af ministerbilen.

Forlaget understreger, at Lars Løkke Rasmussen ikke har haft ret til at redigere i bogen. Han har dog læst den igennem, før den røg i trykken, og rettet faktuelle fejl.

Bogen lanceres på et pressemøde i morgen 10.30.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk