Samuelsen bruger Queen til at pumpe sig op: De andre skal eddermame ikke få mig ned med nakken

Partilederens playliste lyder også af skilsmisse, fordybelse og Lego.

Der er fuld fart på det nummer, der ifølge partileder Anders Samuelsen siger mest om Liberal Alliance.

Men det er der ikke nødvendigvis på resten af de numre, han har sat på sin playliste. Der er også minder.

- Vi har allesammen nogle lydspor igennem hele vores tilværelse, og det ser vi, når sådan en som Kim Larsen dør, hvor alle pludselig bliver meget berørte, fordi han har rørt dem med en sang på et tidspunkt i deres liv. Sådan har jeg det også med rigtig meget forskelligt musik, siger Anders Samuelsen.

Og så gør det ikke noget for partilederen, hvis den musik, han hører i udenrigsministerbilen eller i de støjreducerende høretelefoner på en flyvetur ud i verden, kan få ham til at tænke lidt over tilværelsen.

- Når musik rører os, så er der en dybde bag, som rammer noget, man måske selv har tumlet med. Det er måske det allerstærkeste ved musik, siger Anders Samuelsen.

Det er da også et af de ret følsomme numre, der indleder politikerens playliste. Se hele listen herunder:

Søren Huss - Romantikerens Kile

Søren Huss lægger ord og toner til det nummer, der betyder mest for Anders Samuelsen lige nu.

- Det er et fantastisk smukt nummer, og det rammer en længsel, som alle kan have i sig. Som politiker er man konstant på vagt, og det efterlader et tomrum af nærvær, som er svært at leve ud. Den følelse nailer han fuldstændig, siger Anders Samuelsen.

- Og så har Søren Huss en dramatisk og dybt ulykkelig historie med sig (moren til hans barn blev dræbt i en trafikulykke, red.), som betyder, at han formentlig er meget bevidst om at være i nuet med sin datter. Søren Huss har en ro, som formentlig også dækker over en kæmpe indre brand og længsel. Det er en mand, som jeg forestiller mig, at man godt kan have en behagelig samtale med.

Gasolin' - Kvinde Min

Anders Samuelsen peger på både Elton John og Pink Floyd som lyden af sin ungdom, men fremhæver et nummer, der plantede sig i ham endnu tidligere.

- Min historie med det her nummer går tilbage til mine forældres skilsmisse, hvor min lillebror og jeg flyttede med min mor til Hobro, siger Liberal Alliances leder.

- Vi gik hen på den lokale tankstation og købte Gasolin's "Live Sådan" på kassettebånd, og så lå min bror og jeg ellers og legede med Lego-klodser og hørte Gasolin', til båndet var slidt op.

Queen - Don't Stop Me Now

Her er det nummer, der ifølge Anders Samuelsen, siger mest om det parti, han står i spidsen for.

- Man kan lægge rigtig meget energi i politik uden at blive belønnet. Nogle gange straffes man bare. Når jeg hører det nummer, tænker jeg: De andre skal eddermame ikke få mig ned med nakken, for jeg har den bedste plan for Danmark, siger partilederen.

- Det her nummer er optimistisk og har en tro på fremtiden. Hvis man vil, kan man lave en kæmpe fest, og vi kan som politikere lave rammerne for den gode fest.

Anders Samuelsens playliste:

  • Søren Huss – Romantikerens Kile

  • L.I.G.A. – Skylder Dig Ik’ Noget

  • Gasolin – Kvinde Min

  • Elton John – Your Song

  • Pink Floyd – Another Brick In The Wall

  • Queen – Don’t Stop Me Now