Samuelsen springer fra traditionsrig partilederdebat

Anders Samuelsen vil ikke være at finde i panelet, når partilederne mødes i Publicistklubben.

Anders Samuelsen og Liberal Alliance mistede 9 mandater ved folketingsvalget. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Når partilederne klokken 12 mødes til debat i Publicistklubben bliver det uden Anders Samuelsen (LA).

Det bekræfter Anders-Peter Mathiasen, der er næstformand i Publicistklubben, til Ritzau.

- De venter på, at stemmerne bliver talt op, siger han.

Line Ernlund, pressechef i Liberal Alliance, bekræfter, at partiet ikke deltager i debatten.

Partiet afventer endelig optælling og valgets konklusion, skriver hun i en sms til Ritzau.

Partilederdebatten i Publicistklubben er en fast tradition dagen efter valget. Her mødes alle partilederne for de partier, der er valgt til Folketinget, og diskuterer valgkampens resultat.

Angrebet af Henrik Dahl

Liberal Alliances politiske leder er kommet under skarp intern beskydning efter det katastrofale valg og er blevet mødt med krav om, at han skal gå af.

Partiets udenrigsordfører Henrik Dahl tog bladet fra munden tidligt i morges, da han til DR Nyheder kom med en meget hård kritik af Anders Samuelsen og ledelsen af partiet.

Blandt andet lød anklagen, at partiet var "fuldstændig gennemsyret af nepotisme". Noget som ministerudnævnelserne af både Anders Samuelsens søster Mette Bock og Thyra Frank var et udtryk for, og det kostede vælgernes tillid, mener han.

- Ja, navnlig Thyra. Det er jo hul i hovedet at udnævne en person til minister, som altså ikke har én af de kvaliteter, der skal til for at klare sig på Christiansborg.

- Vælgerne er jo ikke dumme. Det er jo til grin, at det skal være på den måde. Altså kejser Nero udnævner sin hest til senator ikke, det er selvfølgelig lidt mere skørt, men det er jo sådan noget på linje med det, vi snakker om.

Henrik Dahl peger desuden på, at Alex Vanopslagh, der er partiets spidskandidat i Vestjylland - hvor det lykkedes at få et mandat - kunne være en god kandidat til ny leder.

Se Anders Samuelsens reaktion på det dårlige valg i videoen foroven. Klik på play.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter