Simon Emil: 'Jeg ønsker ikke at blive politisk leder af Liberal Alliance'

Valgnederlaget er også mit, lyder det fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Det bliver ikke Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der overtager lederposten i Liberal Alliance efter Anders Samuelsen.

Det siger han forud for regeringsforhandlingerne med Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, der har inviteret alle Folketingets partier til samtale.

- I kan godt finde den gule bjælke frem, fordi jeg ønsker ikke at blive politisk leder af Liberal Alliance, forklarede han forud for mødet til pressen.

Liberal Alliance har været ude i et stormvejr efter folketingsvalget, hvor partiet gik fra 13 til blot fire mandater. Det fik i går Anders Samuelsen til at trække sig som politisk leder.

Det har derfor ikke været selvsagt, hvem der ville dukke op til mødet med Mette Frederiksen i dag. Men det gjorde altså Simon Emil Ammitzbøll-Bille i selskab med Ole Birk Olesen.

Se eller gense øjeblikket, hvor Anders Samuelsen på et pressemøde trak sig som politisk leder for Liberal Alliance. Klik på play.

'Også mit nederlag'

Da Anders Samuelsen trak sig i går, pegede han ellers på Simon Emil Ammitzbøll-Bille som den oplagte arvtager til posten.

Men sådan ender det ikke.

- Det er sådan, at jeg har haft et helt unikt makkerskab med Anders Samuelsen i ledelsen af Liberal Alliance i de seneste ti år, og derfor er Anders Samuelsens nederlag også mit, og jeg påtager mig det fulde medansvar for opgang og nedgang i de ti år.

- Vi har stået skulder ved skulder de ti år, derfor synes jeg, at det er naturligt, at jeg også tager min del af ansvaret.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil fortsat være at finde i Folketinget, hvor han vil arbejde for at fremme Liberal Alliances politik, forklarede han.

Folketingsdebutant i spil

Hvem der så skal overtage posten som politisk leder er stadig uklart.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forklarede, at den næste leder af Liberal Alliance vil blive fundet, når den nuværende folketingsgruppe på blot fire medlemmer har haft tid til at samle sig og fundet partiets fremtidige politiske platform.

I går forklarede partiformand Leif Mikkelsen, at det er folketingsmedlemmerne, der udpeger den politiske leder. Og at det er naturligt, at lederen findes blandt netop dem.

Foruden Simon Emil Ammitzbøll-Bille har også Henrik Dahl og Ole Birk Olesen meldt ud, at de ikke er i spil.

Dermed står kun Alex Vanopslagh tilbage som potentiel leder, hvis posten skal besættes af en af de fire, men han har endnu ikke udtalt sig om den mulighed. Henrik Dahl har dog åbent støttet tanken.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter