Skal du være med i Uenige Sammen? Her får du svar på (alle) dine spørgsmål

Søndag d. 2. juni skal danskere over hele landet mødes og være Uenige Sammen. Er du en af dem?

Nicolai Mølskov Bech og Asta Pedersen Hopf mødtes og havde en samtale, da 4.000 skoleelever og studerende afprøvede Uenige Sammen i februar. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard)

Måske er du lidt nervøs eller spændt på, hvad der skal ske?

Bare rolig - du er nok ikke den eneste, for der er godt 3.000 andre som dig, som har sagt ja til at være med i Uenige Sammen, som finder sted søndag, d. 2. juni - tre dage før vi skal til folketingsvalg.

Her på siden har vi samlet alt det, du har brug for at vide, inden du skal mødes med din samtalepartner.

Hvor skal vi mødes?

(Foto: Sine Skott)

Inden for den næste uge matcher vi dig med en samtalepartner. Nu skal I finde ud af, hvor I vil mødes.

Vi holder åbent hus på alle DR's adresser rundt om i landet, og her er I velkomne til at mødes mellem kl. 10 og 12, søndag, d. 2. juni. Her vil vi også sende to timers radio på P4, der dækker alle de mange Uenige Sammen-samtaler.

I kan også mødes på udvalgte lokale biblioteker, der har valgt at lægge hus til Uenige Sammen - og endelig er I også velkomne til bare selv at finde et sted at mødes, på en café eller på torvet.

I den her oversigt, kan I se DR's og bibliotekernes adresser.

Hvordan kommer vi i gang med samtalen?

(Foto: William Kaalø)

Når I har fået styr på tid og sted, så kan det være, at sommerfuglene begynder at flyve rundt - for hvordan kommer man lige i gang med samtalen - og hvad hvis der bliver pinlig tavshed.

Vi har allieret os med professor i retorik, Christian Kock, der giver nogle gode råd til, hvordan I får den bedst mulige samtale, der både er konstruktiv, gør begge parter klogere og formår at nuancere billedet af folk med modsatte holdninger.

Hvad skal vi, når vi ikke gider snakke mere?

(Foto: Selfie: Jørn Pedersen)

Det er helt op til jer selv, hvor lang tid I vil snakke. Fra udlandet er der eksempler på, at folk har snakket sammen i 20 minutter - men der er også flere par, som endte med at snakke sammen i flere timer.

En god måde at slutte det hele af på er ved at tage en selfie. Vi vil enormt gerne se så mange billeder som muligt - og så er det en hyggelig og nem måde at afslutte samtalen på.

Vi sender en mail til jer efter samtalerne, hvor I kan uploade selfien og svare på tre spørgsmål om oplevelsen.

Hvis du har andre spørgsmål - så send os endelig en mail på: uenigesammen@dr.dk.

Har du endnu ikke meldt dig til, kan du stadig nå det. Klik på billedet herunder:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk