Socialdemokratiet om Lars Løkkes milliardløfte: 'Gennemskueligt valgflæsk'

- Det er panik før lukketid, siger S-ordfører om løfte om 69 milliarder til velfærd.

Folketingets største parti, Socialdemokratiet, giver ikke meget for, at Venstres partileder, Lars Løkke Rasmussen (V), i dag har meddelt, at partiet går til valg på at afsætte 69 milliarder kroner ekstra til kernevelfærd frem mod 2025.

Det siger partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Det lyder meget hult, når man ved, at statsministeren i den tid, han har haft ansvaret for Danmark, har skåret næsten fem milliarder kroner på vores velfærd og ni milliarder kroner på de unges uddannelse, siger Nicolai Wammen og forsætter:

- Så kommer han her fire uger, før vi skal valgurnerne og siger, at han vil føre en helt ny politik. Det er panik før lukketid, vi ser fra statsministerens side.

Det var under en tale på Dansk Erhvervs årsdag, at Lars Løkke Rasmussen kom med Venstres første store valgløfte.

Gennemskueligt valgflæsk

De 69 milliarder kroner skal være med til at sikre, at der stadig er ressourcer til børn og unge, når vi går ind i en fremtid, hvor der er stadigt flere ældre. Med de øgede udgifter vil det offentlige forbrug skulle stige med 0,65 procent årligt de næste seks år.

Det vil sige, at partiet vil krone for krone vil lade de offentlige udgifte stige parallelt med den demografiske udvikling.

Nicolai Wammen fra Socialdemokratiet tror dog, at det vil blive meget svært at realisere for Venstre. Det skyldes nemlig, at Liberal Alliance har som erklæret politik at mindske udgifterne til den offentlige sektor.

- Det er meget taknemmeligt, at man nu kommer i en valgkamp og siger, at nu bliver alt anderledes. Det tror jeg, at danskerne gennemskuer, som det er – nemlig valgflæsk, siger han.

DF: Det er vores politik

Hos samarbejdspartnerne fra Dansk Folkeparti er man modsat Socialdemokratiet glade for, at Lars Løkke Rasmussen lover markant flere penge til velfærd de kommende år.

- Man lægger sig på en økonomisk politik, som vi har haft i årevis. Det her vil gøre det lettere for os at samarbejde med Venstre efter valget, siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl.

For ifølge Dansk Folkeparti er det et nødvendigt skridt, hvis vores velfærdssamfund skal opretholde det samme niveau i årene, der kommer, hvor der gradvist vil komme flere børn og ældre.

- Det offentlige skal kunne følge med, når der bliver flere ældre. Det har vi kæmpet for i flere år, så det er dejligt, at Venstre nu også er med, siger Kristian Thulesen Dahl.

DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra Liberal Alliance til statsministerens udmeldning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk