Søren Pape trækker sig som partiformand, hvis De Konservative går tilbage

Færre end seks mandater vil få Søren Pape Poulsen til at trække sig.

Otte dage inden folketingsvalget tager formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, noget opsigtsvækkende forskud på konsekvenserne af et muligt valgnederlag til de Konservative.

Hvis partiet har færre end de nuværende seks mandater i Folketinget efter valget den 5. juni, så skal partiet se sig om efter en anden partiformand, lyder det nu fra Søren Pape Poulsen.

- Hvis vi får færre end seks mandater, hvorfor i himlens navn skulle jeg så blive ved med at have det her job. Det giver ingen mening, siger Søren Pape Poulsen til DR Nyheder.

Samme melding kom partiformanden og justitsministeren med i P3-programmet 'Toft & Co.' mandag eftermiddag.

Da vært Julie Toft spurgte Søren Pape Poulsen, om han vil gå af som formand for partiet, hvis det mister mandater ved valget, var svaret:

- Ja. Hvad i himlens navn skulle jeg være der for, hvis jeg laver et dårligere valg end seks mandater? Jeg tror på, at vi går frem den her gang, og det ser det da heldigvis også ud til, sagde Søren Pape Poulsen.

Hør Søren Pape Poulsen i 'Toft og Co.' i går:

0:00

Meningsmåling siger fremgang

Udmeldingen er opsigtsvækkende, fordi den bryder med den helt faste tradition i dansk politik, at en partileder aldrig på forhånd taler om at gå som partiformand i tilfælde af et valgnederlag.

Men for Søren Pape Poulsen selv er udmeldingen logisk.

- Det giver da sig selv. Vi fik det dårligste valg nogensinde ved det seneste folketingsvalg, og hvis det bliver ringere den her gang, så er det da ikke mig, (der skal være formand, red.), siger Søren Pape Poulsen med henvisning til folketingsvalget i 2015, hvor De Konservative fik seks mandater svarende til 3,4 procent af stemmerne.

Søren Pape Poulsen understreger, at det 'heldigvis' ser ud til, at vælgeropbakningen til De Konservative vil vokse ved det kommende valg. Og i så fald vil han bestemt fortsætte som partiformand, fastslår han.

- Jeg tror, vi får et styrket parti. Det tyder alting på, siger Søren Pape Poulsen.

Den seneste meningsmåling, som Epinion har lavet for DR viser, at Det Konservative Folkeparti står til en fremgang på to mandater - fra de nuværende seks til otte mandater. Det svarer til 4,7 procent af stemmerne.

Den statistiske usikkerhed er på plus-minus 1 procent for De Konservative. Det vil sige, at der er 95 procent sandsynlighed for, at partiet ligger på mellem 3,7 og 5,7 procent i vælgeropbakning.

FacebookTwitter