Stram Kurs i 'Mød Partierne': Hvorfor skal islam forbydes i Danmark?

Rasmus Paludan står i aften over for Kåre Quist for at forklare sin politik.

Partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, er i aften gæst hos Kåre Quist i 'Mød Partierne', hvor han bliver spurgt ind til sin politik. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Islam skal ikke være lovligt i Danmark, og hundredtusindvis af indvandrere skal sendes hjem.

Sådan lyder det fra stifter af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, som i løbet af kort tid er gået fra at være et Youtube-fænomen til at stå på stemmesedlen til folketingsvalget 5. juni.

I aften står han over for Kåre Quist i 'Mød Partierne', hvor han bliver spurgt nærmere ind til sin politik. For hvem er det, der skal sendes hjem, og hvordan skal de sendes hjem?

Rasmus Paludan ønsker “mest mulig lykke til flest mulige etniske danskere”, og derfor er det nødvendigt, at de, som ikke er etniske danskere, skal sendes ud af landet.

Ifølge ham er der ikke en 100 procent klar definition på, hvad det vil sige at være etnisk dansker. Men man er det i hvert fald, hvis man har to etnisk danske bedsteforældre, forklarede han i P4-programmet 'Skyd på formanden'.

- Jeg vil mene, som helt klar regel, at hvis man i hvert fald har to etnisk danske bedsteforældre, så er man etnisk dansk.

- Det er der nogen, der har tolket som, at man skal have to etnisk danske bedsteforældre for at være dansk, men det var ikke det, jeg sagde.

Han understreger dog, at det ikke er ham, der skal afgøre det, hvis der er tvivlstilfælde.

- Det bliver en lovgivningsmæssig opgave, hvor man kan lave nogle kriterier, lød det.

En værdsat fremmed

Dog vil han lade dem, som han kalder"værdsatte fremmede", blive i Danmark. Som værdsat fremmed skal man opfylde tre kriterier; vilje, evne og grund.

Ifølge Rasmus Paludan har man vilje, hvis man elsker Danmark, dansk kultur og danske normer. Evne, hvis man har et arbejde og dermed er i stand til at bidrage til det danske samfund, og grunden bunder i en logisk forklaring på, hvorfor man allerede er i landet. Eksempelvis at man er født er her.

- Hvis de ikke opfylder betingelserne for at være værdige fremmed, altså har vilje, evne og grund til at være i Danmark, så skal de selvfølgelig sendes hjem til deres lorte hjemlande, siger han i DR podcasten 'Partierne i Slotsholmen'.

I DR-programmet Deadline udtalte Rasmus Paludan sig om hjemsendelse af ikke-danskere.

Fra Radikal Ungdom til Stram Kurs

Indtil for nylig var Rasmus Paludan først og fremmest kendt som et Youtube-hit. Han har lavet mere end 400 videoer, og de er blevet set knap 20 millioner gange på det sociale medie.

På det seneste har Rasmus Paludan dog også flere gange trukket overskrifter i medierne, når han har afholdt demonstrationer rundt i landet og bevidst har provokeret muslimer, mens det blev filmet, og derefter lagt optagelserne på Youtube.

Ikke mindst vakte det opsigt, da han den 14. april i år demonstrede på Blågårds Plads på Nørrebro i København med massive uroligheder til følge.

I samme måned fik han en dom på 14 dages betinget fængsel for overtrædelse af den paragraf, der i daglig tale kaldes racismeparagraffen: Straffelovens §266 b. En dom, han dog omgående ankede til landsretten.

Stram Kurs er langt fra Rasmus Paludans første møde med politik. Den 37-årige politiker har været vidt omkring i det politiske landskab, før han stiftede partiet.

Tilbage i 2002 begyndte han i Radikal Ungdom, siden stillede han op for Junibevægelsen ved valget til Europa-Parlamentet i 2009, uden han blev valgt ind. Året efter skiftede han til Venstre, som han betalte kontigent til i et år, og i 2017 rykkede han videre til Nye Borgerlige, som han siden forlod, og så stiftede han Stram Kurs, som blev en realitet den 15. juli 2017.

Partiet blev opstillingsberettiget til folketingsvalget d. 6. maj, dagen inden Lars Løkke Rasmussen udskrev folketingsvalget.

Men hvordan vil Stram Kurs lykkes med at få mandater? Og hvem ser de som samarbejdspartnere?

Rasmus Paludan er med i Mød Partierne på DR1 i aften klokken 22.00. Efter udsendelsen vil Rasmus Paludan svare på brugerspørgsmål i Tæt på. Du kan stille dit spørgsmål allerede nu ved at klikke her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk