Syg Mette Frederiksen er snart tilbage: 'Lars Løkke skal ikke glæde sig for tidligt'

Det bliver Nicolai Wammen, der repræsenterer Socialdemokratiet under partilederdebatter i aften.

Mette Frederiksen melder afbud til partilederdebatter i aften. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mette Frederiksen var ikke til stede, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fra Folketingets talerstol i dag udskrev folketingsvalg til 5. juni.

Hun har nemlig været indlagt med et maveonde siden natten til lørdag og måtte tidligere i dag også aflyse en debat med statsministeren på TV 2 i aften.

Det betyder også, at det bliver politisk ordfører Nicolai Wammen, der midlertidigt skal erstatte formanden og i aften deltage i to partilederdebatter.

- Det er mig, der kommer til at repræsentere Socialdemokratiet i partilederdebatterne i aften, siger han.

Men den siddende statsminister skal ikke glæde sig for tidligt, forsikrer han.

- Valget er nu udskrevet, og vi glæder os rigtigt meget i Socialdemokratiet til at komme ud og møde vælgerne.

- Jeg skal starte med at sende en hilsen fra Mette Frederiksen. Hun er selvfølgelig ked af, at hun er ramt af sygdom. Men jeg kan roligt sige til Lars Løkke, at han ikke skal glæde sig for tidligt.

- Hun er stærkt tilbage snarest muligt. Det, der er vigtigt for Socialdemokratiet, er, at vi nu kan sige til danskerne, at vi går til valg på at danne en ren S-ledet regering, siger Nicolai Wammen.

Få meget mere at vide om valget herunder:

Undrer sig over dato

Du kan følge med i partilederdebatten på DR1 i aften klokken 19.

Med valget 5. juni har statsministeren valgt ikke at lægge valget samtidigt med valget til EU-parlamentet 26. maj.

Socialdemokratiets politiske ordfører anerkender, at det er statsministeren, som suverænt bestemmer, hvornår valget skal udskrives. Han undrer sig dog lidt alligevel over, at Lars Løkke Rasmussen ikke lagde valgene samtidigt.

- Jeg ved, at Mette glæder sig utroligt meget til at komme tilbage og ud at møde danskerne. Og jeg synes, det havde været mest naturligt, at Lars Løkke havde udskrevet folketingsvalget til afholdeslse sammen med EU-valget, så man ikke skulle ulejlige danskerne to gange og bruge en masse penge, som man ellers kunne bruge på vores ældre, vores børn og sundhed, men nu er valget udskrevet, og så tager vi det derfra.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter