Thulesen Dahl om valgkamp: Kursen på udlændingeområdet bliver afgørende

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kalder valgdatoen charmerende.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er klar til en valgkamp med udlændingespørgsmålet øverst på dagsordenen. (© dr)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har netop udskrevet valg til Folketinget.

Og hos Folketingets nuværende næststørste parti, Dansk Folkeparti, er der ikke den store tvivl om, hvad der bliver afgørende i valgkampen.

- Det bliver helt klart, om vi skal holde en stram kurs på udlændingeområdet og bruge de frigjorte penge på bedre velfærd, eller om vi skal til at rulle stramningerne tilbage med det resultat, at der kommer flere asylansøgere og migranter til Danmark med større udgifter til følge. Det bliver de helt afgørende skillepæle, lyder det fra partiformand Kristian Thulesen Dahl.

DF til danskerne: Tænk jer om

For Dansk Folkeparti kommer valget på et tidspunkt, hvor partiet er presset i meningsmålingerne og står til det dårligste valgresultat i flere år.

Derudover bliver partiet presset af de to nye partier på højrefløjen, der også slår sig op på en hård kurs på udlændingeområdet. Nemlig Nye Borgerlige og Stram Kurs. Men ifølge Kristian Thulesen Dahl får de to partier ikke nogen indflydelse på, hvordan Dansk Folkeparti vil gribe valgkampen an.

- Vi kommer til at gøre det, som man kender os for, og køre den linje, som man kender os for. Og så appellerer vi selvfølgelig til danskerne om, at hvis man vil undgå for mange eksperimenter, så skal man tænke sig om i forhold til valgdagen, siger han.

- Men jeg har også respekt for et demokrati, hvor nye partier kan byde sig til – vi gjorde det jo selv i 1995 – og de skal selvfølgelig have deres chance, og så må danskerne på valgdagen afgøre, hvilken styrke vi har efterfølgende.

Charmerende valgdag

Lars Løkke Rasmussen har udskrevet valget til afholdelse 5. juni - altså grundlovsdag. Kristian Thulesen Dahl har tidligere opfordret statsministeren til at udskrive valget samtidig med valget til Europa-Parlament 26. maj.

Og Kristian Thulesen Dahl mener stadig, at et dobbeltvalg havde været den bedste løsning.

- Så skulle vi kun ulejlige danskerne en gang, men nu får vi det så af to bundter. Og det at bruge grundlovsdag, synes jeg sådan set også er meget charmerende, for der er Dannebrog jo normalt også helt oppe på flagstangen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk