Thulesen Dahl: 'Vi har fået en vælgerlussing'

Dansk Folkeparti står til at blive mere end halveret ifølge den første prognose.

- Vi har kun fået få konkrete resultater endnu, men der er ingen tvivl om, at dagens resultat bliver en gedigen tilbagegang for Dansk Folkeparti. Vi har fået en vælgerlussing.

Det siger DF's formand, Kristian Thulesen Dahl i en tale ved partiets valgfest, efter at de i den første prognose står til at blive mere end halveret. De står i den første prognose til 9,2 procent af stemmerne.

- Jeg vil med det samme sige til de partier, der går frem i aften: Tillykke til jer, siger Kristian Thuelsen Dahl.

- Men vi har fået en vælgerlussing, og det tager vi til efterretning. Den har været ventet - hele valgkampen har vi haft meningsmålinger, der taler deres eget tydelige sprog, siger han.

DF's tilbagegang betyder også, at flertallet er skiftet for 'blåt' til 'rødt', viser prognosen.

Liberal Alliance, der ved det seneste folketingsvalg i 2014 fik 7,5 procent af stemmerne, står til at få 2,3 procent af stemmerne.

'Vi lånte stemmer fra andre partier'

Samlet set står rød blok til at få 90 mandater, mens blå blok står til at tabe magten med 75 mandater.

I Kristian Thulesen Dahls tale slår han fast, at de ved valget i 2015, hvor de fik 21,1 procent af stemmerne, 'havde medvind på alle cykelstier på en gang'.

- Derfor fik vi også et valg over niveau. Vi lånte stemmer fra andre partier. Så vi har hele tiden vidst, at vi ved de efterfølgende valg - nemlig dette - ville få en tilbagegang, siger DF-formanden og fortsætter:

- Men ligesom at fremgang avler fremgang, så er det også sådan med tilbagegang. Det bliver selvforstærkende.

'Vælgerlussingen' får dog ikke partiet til på nogen måde at ændre kurs.

- Man skal vide, hvor man har os. Den røde tråd er den samme, uanset hvor mange stemmer vi får på en valgdag, siger Kristian Thulesen Dahl.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk