Thyra Frank stiller ikke op til Folketinget

Ældreministeren siger farvel til politik, skriver hun på Facebook.

- Alting har sin tid, og efter grundige overvejelser har jeg besluttet, at jeg ikke stiller op til det kommende folketingsvalg, skriver Thyra Frank. (Foto: Emil Hougaard © Scanpix)

Når valget afholdes 5. juni bliver det uden et prominent liberalt navn på stemmesedlerne.

Ældreminister Thyra Frank (LA) stiller nemlig ikke op til Folketinget.

Det skriver hun på sin Facebook-profil.

- Alting har sin tid, og efter grundige overvejelser har jeg besluttet, at jeg ikke stiller op til det kommende folketingsvalg, skriver hun.

Thyra Frank blev ikke valgt ind i Folketinget ved valget i 2015, men fik et comeback i politik, da hun fik en ministertaburet, da Liberal Alliance gik med i regering i november 2016.

- I de sidste to et halvt år har det været ualmindeligt spændende at få lov at være minister for det område, som jeg har brændt for hele mit arbejdsliv. Det har bestemt også været udfordrende og kostet nogle knubs undervejs, men det er åbenbart en del af dét at være i politik.

Hæfter sig ved tre resultater

Thyra Frank har en fortid som leder af et plejehjem på Frederiksberg. Som minister har hun dog fået kritik for manglende synlighed og for få politiske resultater.

På Facebook opremser hun dog, hvad hun ifølge hende selv har udført af politiske resultater.

- Af de mange forbedringer, der er sket for vore ældre, deres pårørende og de ansatte i ældreplejen, er der især tre ting, som har været vigtige og som har stået som hjertesager for mig i mange år. For det første at understøtte kommunerne i at sikre det enkelte menneske en værdig død, skriver hun og fortsætter:

- For det andet at være opmærksom på de pårørende, der dagligt gør en kæmpe indsats, for dem de holder af. Og for det tredje bekæmpelsen af den ensomhed, som desværre rammer alt for mange af vore ældre.

DR Nyheder har i flere måneder forsøgt at få et svar fra Thyra Frank, om hun agtede at stille op. Indtil nu har hun nægtet at svare på spørgsmålet.

DR Nyheder forsøger at få en uddybbende kommentar fra Thyra Frank.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk