Trusler anmeldt til politiet: Brændende valgplakater kastet mod folketingskandidats hus

Truslerne var ifølge politiet rettet mod politikere fra Alternativet og Nye Borgerlige.

Hans Blaabergs private foto af de to valgplakater foran hans hoveddør på den private adresse i Brøndby. (Foto: Hans Blaaberg)

Københavns Vestegns Politi har torsdag formiddag modtaget anmeldelser om trusler mod to forskellige folketingskandidater.

De skal have været rettet mod folketingskandidat Anders Stjernholm fra Alternativet i Rødovre og Hans Blaaberg, der stiller op for Nye Borgerlige.

Anders Stjernholm stiller op til folketinget for Alternativet. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

I sidstnævntes tilfælde handler anmeldelsen om, at der er blevet kastet brændende valgplakater mod Hans Blaabergs hoveddør:

- Jeg sidder herhjemme i aftes ved 20.45-tiden og arbejder, da jeg gennem en materet glasrude i min hoveddør kan se, at der går nogen rundt i min forhave, fortæller Hans Blaaberg til DR Nyheder.

- Så bliver der lige pludseligt banket kraftigt på ruden, og skikkelserne forsvinder. Da jeg går ud, ser jeg to af mine valgplakater - den ene er der forsøgt at tænde ild til, på den anden står der skrevet, at man ville ønske, jeg ville dø.

Trussel mod demokratisk debat

Begge folketingskandidater har efterfølgende anmeldt episoderne til Københavns Vestegns Politi.

De er nu i gang med efterforskningen, udtaler politidirektør Kim Christiansen.

- Det er sager, vi tager meget alvorligt. Det er politiets opgave at sikre, at alle partier og kandidater kan deltage i den demokratiske debat.

- Der skal ikke herske tvivl om, at når vi får en anmeldelse af denne karakter, så indleder vi efterforskning og efterforsker disse sager i bund, siger han.

Ihærdige gerningsmænd

Hans Blaaberg, der stiller op i Københavns Omegns Storkreds, er chokeret over episoden:

- Det er enormt grænseoverskridende, og det er et kæmpe brud på vores demokratiske spilleregler, at man opsøger folk på deres private bopæl og så med ildspåsættelse. Det er under al kritik, ikke mindst af hensyn til min familie.

Han undrer sig i øvrigt over gerningsmændenes ihærdighed:

- Jeg har ikke hængt plakater op i Brøndby overhovedet - kun i nabokommuner. Så det er nogen, der har taget mine plakater ned og kørt hertil, ikke nogen der er fundet lige rundt om hjørnet, fortæller han.

Hvis man har oplysninger i en af de to sager, beder Københavns Vestegns Politi om, at man ringer på telefon 114.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk