Tvivler til det sidste: Mads står mellem to kandidater - Løkke-udmelding har forvirret Jonas

Førstegangsvælgeren Jonas er mere usikker, end da valgkampen begyndte.

Førstegangsvælgerne Mads Nissen (venstre) og Jonas Stiller skal bruge de sidste dage inden valget til at blive helt sikre på, hvor de vil sætte deres krydser.

Venstre havde egentlig fanget førstegangsvælgeren Jonas Stiller ind.

Lige indtil statsminister Lars Løkke Rasmussen begyndte at tale om et regeringssamarbejde med Mette Frederiksen.

- Det er blevet en lille smule mere forvirrende, fordi der nu er snak om, at Venstre og Socialdemokraterne skal arbejde sammen, siger den 20-årige Jonas Stiller, der skal stemme til et folketingsvalg for første gang på onsdag.

- Så bliver jeg lidt i tvivl om, om det overhovedet kan betale sig at gå ned og stemme, når de alligevel bare blander hele posen.

Fra Venstre til Dansk Folkeparti?

Jonas Stiller kommer fra Brovst og går på landsbrugsskole for at blive landmand. Han har derfor været på udkig efter et parti, der "vil gøre noget godt for det arbejdende folk på landet", som han formulerer det.

Og valget var meget tæt på at falde på det traditionelle landsbrugsparti Venstre, indtil statsministeren åbnede døren på klem for Socialdemokraternes leder, Mette Frederiksen.

- Det ved jeg ikke lige, om jeg er så hooked på, siger Jonas Stilller.

Derfor overvejer han nu, om krydset skal sættes ved Dansk Folkeparti, men ingenting er afgjort, selv om der kun er fem dage til valget.

- Jeg tager det stadig meget roligt. Det stresser mig ikke, siger Jonas Stiller.

Fra blå til rød blok

18-årige Mads Nissen fra Rudkøbing har i løbet af valgkampen bevæget sig fra et 2-tal til 8-9 stykker på 10-skalaen over, hvor sikker han er på, hvad han skal stemme.

Og førstegangsvælgeren har været ude på lidt af en politisk rejse.

- Først troede jeg, at jeg ville hælde mest til blå blok, hvor jeg umiddelbart tænker, at jeg hører mest til rent ideologisk. Men efter jeg har fået læst lidt op på det hele, og talt med en politiker fra Socialdemokratiet, er jeg faktisk endt der, siger Mads Nissen.

Mads stemmer personligt

Det lyder jo umiddelbart som om, at gymnasieeleven fra Langeland er 100 procent sikker i sin sag, men:

- Det er jeg faktisk ikke. Jeg ved, at jeg vil stemme personligt, for jeg kan kun blive enig med personer, kan jeg mærke. Det betyder meget for mig, at der er et ansigt, man kan identificere sig med, siger Mads Nissen og afslører, at det er to ret forskellige politiske ansigter, der kæmper om hans stemme.

- Jeg står mellem en socialdemokrat og en konservativ.

Mads Nissen har allerede mødtes og talt med den socialdemokratiske kandidat, og han har tænkt sig at gøre det samme med den anden bejler.

- Jeg tager ud og følger ham en enkelt dag, hvor vi skal dele flyers ud og tale med folk. Så regner jeg med at blive klogere på, hvem den konservative kandidat er, siger Mads Nissen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk