To ud af fire nye vælgere har bestemt sig. Tvivlen er størst hos Hannah: Kaos er ikke kun dårligt

Et opkald fra et af partierne har rykket førstegangsvælgeren Hannah Palm.

Da 19-årige Hannah Palm i går sagde til Go Morgen P3, at hun formentlig ikke vil stemme på Alternativet, fordi partiet har et dårligt ry, skete der noget.

- Efter jeg havde talt med jer i går, kom der en artikel på dr.dk (se link, red.), hvor jeg sagde noget om Alternativet. Så fik jeg nogle beskeder fra Alternativet, der gerne ville have mig til at stemme på dem, siger hun i tirsdagens udgave af Go Morgen P3.

Det fik førstegangsvælgeren til at opsøge en af Alternativets kandidater for at konfrontere ham med sin tvivl på partiet.

- Jeg mødte Rolf Bjerre fra Alternativet, og han gav mig ret i, at partiet nok er lidt kaos-agtigt, og jeg er også selv et kaos-menneske, men ville jeg stemme på mig selv, hvis jeg var politiker? Det er jo ikke, fordi man ikke kan udrette noget, bare fordi man gør det på en anden måde. Kaos er ikke kun dårligt, siger Hannah Palm.

For meget mudder

Alle fire i P3s vælgerpanel fulgte med i den sidste partilederdebat på DR1 i går, men den rykkede ikke noget for Jonas Stiller.

- Der er meget mudderkast, og det ved jeg ikke, om man bliver så meget klogere af, siger den 20-årige nordjyde.

Men to partiledere kom ifølge Jonas Stiller bedst ud af debatten.

- Der hælder jeg mest til Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl. Jeg kan godt lide det der med, at de hele tiden tænker økonomien med i det, når de kommer med et forslag, siger han.

Og det er da også ved Dansk Folkeparti eller Venstre, at Jonas Stiller vil sætte sit kryds ved folketingsvalget i morgen.

- Ja, jeg er afklaret, siger førstegangsvælgeren uden at afsløre, hvilket af de to partier, han stemmer på.

Den sidste tvivl

21-årige Wasan El-Hallak Kharoubi har allerede afgivet sin første stemme ved et folketingsvalg, da hun brevstemte i sidste uge, og 18-årige Mads Nissen Hvid fra Langeland har bestemt sig for at stemme personligt på en kandidat fra enten Socialdemokraterne eller Det Konservative Folkeparti.

Og så er vi tilbage ved Hannah Palm, der også så med på DR1 i går aftes.

- Jeg blev klogere på nogle af de andre partier, og jeg fandt ud af, at Kristendemokraterne slet ikke er så slemme. Hvis jeg var blå, ville jeg være kristendemokrat. Bortset fra det der med abort og homoseksuelle. Det er lidt slemt, siger Hannah Palm.

For den 19-årige københavner har den første valgkamp, som skal ende med en stemme fra hende, været hektisk, men det virker til, at telefonopkaldet fra Alternativet og mødet med en af partiets kandidater har fjernet den sidste tvivl.

- Jeg tror faktisk, at jeg ender med at stemme på Alternativet, men jeg kan ikke love det, siger Hannah Palm.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk