Uffe Elbæk gør det igen: Det, det, det er øh, det, det er øh totalt humor det her

Alternativet står til at komme i Folketinget med seks mandater.

Klokken 20.00 lukkede landets 1.384 valgsteder og det betyder, at valgdagen nu er gået ind i en ny fase - stemmeoptællingen.

Og selv om det kan blive den anden side af midnat, før vi kender de præcise resultater, så er det allerede nu muligt at se en indikation af, hvordan mandaterne fordeler sig.

I den seneste prognose står Alternativet (Å) til at komme i Folketinget - dog med en tilbagegang for partiet.

Men det lægger ikke en dæmper på stemningen i Cirkusbygningen, hvor Alternativet holder valgfest.

- Det' totalt humor, det her, siger forperson Uffe Elbæk fra scenen - måske med en henvisning til hans jublende udbrud ved valget i 2015, hvor han også vrøvlede en smule af ren begejstring.

- Ej, men det' jo crazy det her, lød det dengang.

Se prognosen her:

Festen er ikke ovre

Hvis prognosen holder stik, så kommer Alternativet i Folketinget med seks mandater.

Og det får Uffe Elbæk til at komme med en lille stikpille til dem, der har dømt Alternativet til at være fortid i løbet af valgkampen.

- Alle dem som står hernede nu - ikke mindst medierne - de har sagt, at festen er ovre i Alternativet - right?!, siger han fra scenen og fortsætter:

- Vi er stolte af stadigvæk at være her. Vi er kun fire år gamle inde på Christiansborg. Ved I hvad? Vi er her. Vi er her, siger han til stor jubel fra salen.

Alternativet har afvist at pege på hverken Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Meget tyder dog på, at partiet skal samarbejde med Mette Frederiksen som statsminister.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter