Valgkampen dag 1: Løkke udskrev valget, mens Frederiksen fulgte med fra sygesengen

Efter måneders spekulationer kender vi nu datoen for folketingsvalget. Se dagens højdepunkter her.

Dagens største begivenhed var selve valgudskrivelsen, som fandt sted fra Folketingets talerstol.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) dukkede således op i folketingssalen, hvor han ekstraordinært bad om ordet for at kunne ”fremsætte en udtalelse af særlig karakter”. Fra talerstolen fortalte Løkke, at han i går havde meddelt dronningen, at der skal afholdes folketingsvalg grundlovsdag 5. juni.

Med beslutningen om at udskrive valg kommer der altså ikke et dobbeltvalg 26. maj sammen med valget til Europa-Parlamentet, som mange havde forventet.

I stedet får vi en fire uger lang valgkamp, hvilket er væsentligt længere end sædvanen.

Mette Frederiksen var syg

En, der dog ikke var til stede i folketingssalen, var Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen. Hun har nemlig været syg med et maveonde siden natten til lørdag, hvilket betød, at hun fortsat lå på sygehuset, da valget blev udskrevet først på eftermiddagen.

Fra sygesengen hjemme dukkede hun dog op på skærmen live på sin Facebook-profil senere på eftermiddagen. Mette Frederiksen satser på at være klar til valgkamp om "nogle få dage".

Partiledere mødtes i debat

Derfor var det da heller ikke partiformanden, men derimod den politiske ordfører for Socialdemokratiet, Nicolai Wammen, der mødte for partiet i den første partilederdebat, der blev sendt på DR.

Her var det klima, pension og udlændinge, der var på dagsordenen.

Det sker i morgen:

  • De Radikale fremlægger deres oplæg til ”en ny retning for Danmark” på et pressemøde kl. 11.30.

  • Dansk Erhverv holder årsdag med besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen, der taler ved arrangementet. Det skulle Mette Frederiksen også have gjort, og hun bliver på grund af sin sygemelding igen erstattet af Nicolai Wammen.

  • Partilederne er i radioen. Hvis du hellere vil høre, og ikke se, på politikerne, er det om at tænde for P1 fra morgenstunden. I morgen tidlig medvirker alle partiledere således på skift i P1 Morgen i tidsrummet kl. 7-9.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter