Valgkampen dag 10: Løkke flirtede med S, der lukkede døren i hovedet på ham

En diskussion fyldte alt i valgkampen i dag: Skal S og V i regering sammen?

Der hænger valgplakater i lygtepæle og træer over hele landet. Men ikke alle partisoldater har været lige grundige med at overholde loven, da de kæmpede for de bedste placeringer.

Så nu er kommunerne begyndt at fjerne plakater, der hænger for lavt - på partiernes regning. I morges pillede Aarhus Kommune eksempelvis 30 valgplakater ned, herunder et par stykker med den radikale partileder, Morten Østergaard.

Løkkes bombe

Men valgkampen har i dag mest af alt handlet om én ting: Hvordan skal regeringen se ud efter valget 5. juni?

For i formiddags smed statsminister Lars Løkke Rasmussen en uforudset bombe i valgkampen. På et pressemøde lancerede han sammen med forfatteren Kirsten Jacobsen en ny samtalebog, som han og forfatteren har udarbejdet over de seneste to måneder.

I den åbner han med egne ord en dør på klem for, at Venstre og Socialdemokratiet kan gå i regering sammen efter valget, hvis ikke det bliver muligt at fortsætte med en rent borgerlig regering.

Blank afvisning

Udmeldingen skabte begejstring hos Dansk Folkeparti, mens regeringspartierne Konservative og Liberal Alliance afsværgede idéen. Anders Samuelsen (LA) mener, at tanken om en SV-regering kan skabe en krise i det borgerlig-liberale Danmark.

Lige så hurtigt som statsministeren fik åbnet døren på klem, lige så hurtigt fik Socialdemokratiets Mette Frederiksen dog lukket den igen. Hun afviste blankt idéen på et pressemøde i eftermiddag.

Det sker i morgen:

  • 10.30 Liberal Alliance præsenterer et nyt boligudspil.

  • 14.00 Mette Frederiksen (S) holder tale til Døllefjelde-Musse Marked.

  • 14.30 Pia Olsen Dyhr (SF) diskuterer landbrug og klimaudfordringer i Åmosen på Sjælland.

  • Lars Løkke Rasmussen (V) har tiårs jubilæum som formand for Venstre. Det fejres med forskellige arrangementer i løbet af dagen, blandt andet hundeluftning, cykeltur og fest i Venstre.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk