Valgkampen dag 4: 'Toilettet er dér ovre, Mette' og Løkke 'kravled op ad muren'

I valgkampens fjerde døgn tegnede sig et politisk flertal for at give børnene på Udrejsecenter Sjælsmark ret til et hjemmelavet måltid mad.

'Her er en pose romkugler, og toiletterne ligger derhenne'.

Sådan lød velkomsten med et glimt i øjet til S-formand Mette Frederiksen, der fredag første gang trådte ind i valgkampen med et besøg på Aalborg Katedralskole.

Efter et voldsomt maveonde, der frarøvede statsministerkandidaten sin åbenbart vanlige appetit på romkugler samt de første valgkampsdøgn, er Socialdemokraternes formand tilbage.

- Det er totalt syret at ligge derhjemme, når valgkampen er i gang, men nu er jeg her heldigvis, sagde Mette Frederiksen (S) foran sin røde valgbus i Aalborg.

Hjemmelavet mad til børnefamilier

Fredag tegnede sig også et nyt flertal til fordel for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark. Socialdemokratiet åbnede for at tilslutte sig et forslag fra Liberal Alliance og Konservative, der giver børnefamilierne på udrejsecentret ret til selv at lave mad på deres værelser.

- Vi vil give familierne lov til at lave mad. Vi har hørt fra flere børneorganisationer, at det vil hjælpe de her familier til at få nogle mere normale familiemønstre, som måske kan hjælpe børnene ud af deres mistrivsel, siger børneordfører Laura Lindahl (LA).

Og så var statsminister Lars Løkke Rasmussen på besøg i en børnehave, hvor han sang med på klassiske børnesange.

Det sker i morgen

  • - Lørdag klokken 12 får partierne grønt lys til at hænge valgplakater op. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) giver Venstre-kandidat Anna Libak en hjælpende hånd på Græsted Torv i Nordsjælland.

  • - Kristian Thulesen Dahl (DF) er også ude på gader og stræder for at hænge plakater op i lygtepælene. Det foregår i Give i det sydlige Jylland.

  • - Pia Olsen Dyhr (SF) er i Østjylland, hvor hun blandt andet kører en tur med Letbanen i Aarhus. Senere på dagen et friluftsmøde på en legeplads i Skanderborg med forældre og pædagoger, hvor emnet er minimumsnormeringer i blandt andet daginstitutioner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk