Valgkampen dag 7: Partiformand går ned med stress og Mette Frederiksen 'vil binde Løkke til masten'

Vi er nu kommet en uge ind i valgkampen. Se dagens højdepunkter.

Det må høre til sjældenhederne, at en stressmelding får det samlede kommentatorkorps til at bryde ud i lovprisninger. Men det var tilfældet her på valgkampens dag syv, hvor Kristendemokraternes formand Stig Grenov trådte til side for at gøre plads til 26-årige Isabella Arendt som midlertidig formand den næste måned.

Arendt er blevet kaldet ”vikaren fra himlen”, efter hun med kort varsel trådte ind i en partilederrunde på landsdækkende tv og imponerede blandt de mere erfarne politikere.

Nu skal hun så selv være partileder og tegne Kristendemokraterne for en stund.

Dag 7 blev også dagen, hvor velfærdsdysten mellem Socialdemokratiet og Venstre endnu en gang spidsede til. Mens der i krogene hviskes om en mulig (eller umulig) SV-regering, var det en anden slags politisk ægteskab, der blev lagt op til på sosu-uddannelsescenteret i Herlev i dag.

Her præsenterede Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, et forslag om at lave en velfærdslov, som skal sikre, at det offentlige forbrug på ældre og børn automatisk følger udviklingen i antallet af ældre og børn.

Det handler blandt andet om at få Venstre til at sætte handling bag løftet om flere milliarder til velfærd.

- Jeg vil binde ham til masten, så han ikke løber fra sit løfte igen. Hvis ikke han vil lægge stemmer til en velfærdslov, så er alt det, han har sagt, jo rent bluff, sagde Frederiksen.

I Holstebro var det en anden slags varm luft, Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opponerede imod. Fra en kostald uden for Holstebro kritiserede Thulesen Dahl, at der bliver peget fingre af kødspiseri.

- Jeg synes simpelthen, der er gået for meget klimahysteri i valgkampen, lød det fra Thulesen Dahl.

Du kan se klip fra dagens højdepunkter i videoen øverst i artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter