Valgkampens dag 19 bød på dyrere cigaretter og politikere på gaden for klimaet

Den 19. dag i valgkampen har primært stået i klimaets tegn.

Op mod 30.000 danskere på gaden for klimaet i den største klimamarch på dansk jord. Blandt deltagerne var der også flere partiledere - heriblandt Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet.

- Danskerne mener det med klima, og det betyder noget for fællesskabet, sagde hun i dag.

Men det var ikke alle, der var lige begejstrede for den politiske deltagelse i klimamarchen.

- Jeg har på fornemmelse, at der er meget dobbeltmoral i det her. Det handler mest om at vise sig frem og stryge sig selv over hårene i stedet for at gå forrest i virkelighedens verden, lød det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Og så skal effektive midler brug, hvis vi skal forhindre børn og unge i at ryge. Det sagde statsministeren i dag, der vil sætte prisen på smøger op med 20 kroner per pakke.

Det skal forhåbentlig sikre en røgfri generation i 2030, lød det fra Lars Løkke Rasmussen (V). Dyrere cigaretter er et af de ni punkter, Venstre har præsenteret i dag, for at nå det mål.

Alle højdepunkterne har vi bikset sammen i en video, som du kan se i toppen af artiklen her.

Det sker i morgen

  • Der er valg til Europa-Parlamentet, og er du stadig ikke helt sikker på, hvem du vil sende til EU? Så kan du tage DR's kandidattest ved at klikke her.

  • Valget til Europa-Parlamentet fylder derfor også hos kandidaterne til folketingsvalget, der er rundt omkring i Danmark med deres kandidater til posterne i EU.

  • DR har også samlet 28 svar, der kan klæde dig ekstra godt på til valget i morgen. Dem finder du ved at klikke her.

Facebook
Twitter