VIDEO Kan blive valgt til både EU og Folketinget: Hvad vil du helst, Karsten Hønge?

SF'eren ønsker ikke at fortælle, om han helst vil til Bruxelles eller blive på Christiansborg.

Han havde på ingen måde troet, at det nogen sinde ville komme på tale.

Men nu viser det sig alligevel at være meget sandsynligt, at SF's nummer to til EU-valget, Karsten Hønge, får en plads i parlamentet.

Partiet står nemlig til at få to pladser, viser DR's exitpoll klokken 21.

Og så kan der meget vel vente lidt af et hovedbrud for SF'eren, som også kan blive genvalgt til Folketinget om 10 dage.

Karsten Hønge ønsker dog på ingen måde at delagtiggøre befolkningen i, om han foretrækker Bruxelles frem for København - eller omvendt.

- Det er det samme spørgsmål, som bliver stillet på forskellige måder. Banker dit hjerte for Folketinget? Banker dit hjerte for Bruxelles? Og ved du, hvad det banker for? Det banker for SF, siger Karsten Hønge.

Min mor, som jeg talte med på vej herover, vil gerne vide, hvad du gerne vil. Hvis det nu var udelukkende dig, der bestemte. Jeg ved, at dit hjerte banker for SF, men hvis du selv skulle bestemme - hvad så?

- Lige pludselig banker mit hjerte også lidt for din mor. Så du sender de varmeste hilsner til din mor. Du kan sige til din mor, at hun får et rigtigt godt svar en af dagene, når SF's ledelse har sat sig sammen og jublet over den valgsejr, som både SF og den danske venstrefløj har fået. Det her handler ikke om mig, siger Karsten Hønge.

Herunder kan du se resultaterne fra den seneste exitpoll klokken 21.

Facebook
Twitter