Vred Grenov efter afvisning: Det kommer ikke TV 2 og DR ved

TV 2 og DR bør ikke afvise spidskandidat fra Kristendemokraterne til partilederdebatter, mener KD's landsformand.

Kristendemokraternes landsformand, Stig Grenov, er vred over, at partiet ikke må stille med deres vestjyske spidskandidat ved partilederrunder under valgkampen. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Det er under al kritik, at både TV 2 og DR afviser at lade Kristendemokraternes spidskandidat i Vestjylland, Kristian Andersen, stille op til partilederrunder på tv under valgkampen.

Det mener partiets landsformand, Stig Grenov, der ikke mener, at de to tv-kanaler på nogen måde bør bestemme, hvem de forskellige partier skal stille op med på live-tv.

- Både TV 2 og DR er public service-stationer og skatteyderbetalte, og de skal dybest set bare lave setuppet og formidle de holdninger, som vi som parti kommer med. Hvilke personer, som står bag mikrofonerne, kommer dybest set ikke dem ved, siger landsformanden.

Kristendemokraterne meddelte tidligere i dag til Dagbladet Holstebro-Struer, at de ønsker at sætte Stig Grenov på bænken under flere af partilederdebatterne.

I stedet ønsker de at stille op med deres spidskandidat i Vestjylland, Kristian Andersen.

Det kommer i erkendelsen af, at partiet har vurderet, at de får særdeles svært ved at kravle over spærregrænsen på to procent.

Derfor satser de på at få Kristian Andersen i Folketinget via et kredsmandat, som cirka kræver 18.000 personlige stemmer.

KD: Det er ikke TV 2 og DR, som skal vælges

Dette ønske afviser både DR og TV 2.

- Det er DR, der bestemmer, hvem vi inviterer til vores programmer. Vi har til en række valgformater inviteret partiets leder. Det er et princip, vi håndhæver over for alle partier, skrev nyhedschef i DR Nyheder, Thomas Falbe, tidligere i dag i en sms.

Hos TV 2 henviser chefredaktør for TV 2 Event, Ulla Pors Nielsen, til, at det hedder en partilederrunde, hvorfor kun partilederen er inviteret.

Stig Grenov, det hedder en partilederrunde. Du er partileder, så hvorfor køber du ikke DR's og TV 2's beslutning?

- Først og fremmest fordi vi har ytringsfrihed i det her land, og det er ikke TV 2 og DR, der skal vælges til Folketinget. Det er Kristendemokraterne, og hvordan vi får vores budskab igennem, det er vores sag og ikke de nævnte tv-stationers.

Nyhedschef Thomas Falbe siger, at DR ikke ønsker at blive en brik i et politisk spil, hvor taktiske vurderinger fra partierne skal afgøre, hvem de stiller op med. Hvad siger du til det argument?

- Med al respekt for Thomas Falbe må han forstå, at han allerede er en del af partiernes spil for at komme i Folketinget. Det er nu engang vælgerne, der skal høre budskaberne og forstå, hvad partierne står for. Det er lige meget, om det er den ene eller den anden person, der fortæller budskabet, siger Stig Grenov.

Har pligt til at acceptere Kristian

Det er vel mediernes ret at redigere deres egne programmer. Hvorfor skal du som politiker blande dig i det?

- Når det handler om Folketingsvalget, så har de pligt til at dække valget og partierne. Og her træder pligten til demokratiet og ytringsfriheden ind over retten til at tilrettelægge, hvem der skal stå bag mikrofonen, siger landsformanden.

Hvis beslutningen om, at Kristian Andersen ikke må deltage i partilederdebatterne står ved magt, hvad vil I så gøre. Vil det betyde, at I ikke vil deltage i debatterne?

- Det har vi overhovedet ikke taget stilling til endnu, og jeg kan ikke forestille mig, at det kommer så vidt. Jeg forestiller mig naturligvis, at tv-stationerne omgør deres beslutning, siger Stig Grenov, der ikke ønsker at udtale sig, om de i sidste ende vil overveje at boykotte debatterne.

Landsformanden oplyser, at partiet nu vil gå i dialog med DR og TV 2.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk