Forhandlingerne om finansloven i gang

Regeringen har indledt de samlede finanslovsforhandlinger for næste år med Dansk Folkeparti, der har en række krav med. Blandt andet om en ny vækstpakke med penge til sygehuse, skoler og veje.

Dansk Folkepartis leder,Pia Kjærsgaard, ankommer til finanslovsforhandlingerne med regeringen i Finansministeriet. Byline (Foto: Kristian Juul Pedersen © Scanpix)

Regeringen har indledt de samlede finanslovsforhandlinger for næste år med Dansk Folkeparti. Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup, mødte i eftermiddag op i Finansministeriet med en række krav.

Blandt andet om en ny vækstpakke med penge til sygehuse, skoler og veje.

- Der skal være en række offentlige investeringer, fordi finanskrisen også er et element i denne finanslov. Det kan ikke være anderledes. Det vi skal forhandle i de næste dage er forholdet til de ældre, forholdet til retspolitikken og ikke mindst til udlændingepolitikken, som vil være et centralt punkt, ligesom forholdet til handicappede og psykiatriske patienter, siger Pia Kjærsgaard.

Belønning for at sende udlændinge hjem

- Kommunerne har ikke fulgt ordentligt op på integrationen, og dér har vi et mål om, at man belønner de kommuner, som kan sende de udlændinge hjem, som ikke skal være i Danmark, siger hun til Ritzau.

Det sker med henvisning til den repatrieringspakke, som partiet har krævet som en del af finanslovforhandlingerne.

Pakken går blandt andet ud på, at flygtninge og indvandrere, som modtager sociale ydelser, skal kunne fratages disse ydelser, hvis det "skønnes nødvendigt", ligesom det kan komme på tale at tvangsflytte familier fra bestemte områder eller ghettoer som Vollsmose. Kassen skal kunne smækkes i over for indvandrere, som kommunerne skønner ikke kan integreres.

God kemi

Et centralt krav er også, at Dansk Folkeparti vil fremrykke flere offentlige investeringer end regeringen for at modvirke finanskrisen og den stigende ledighed.

Dansk Folkeparti har på forhånd sagt, at de ikke vil lade sig stresse af den forsinkede opstart. Forhandlingerne skal egentlig være færdige søndag eller mandag, men trækker det længere ud, så vil Dansk Folkeparti ikke stille sig i vejen.

I foråret overtog Claus Hjort Frederiksen finansministerposten fra Lars Løkke Rasmussen, og dermed er det den tredje finansminister, som partiet skal forhandle med. Det er Pia Kjærsgaard spændt på:

- Ham skal vi jo også lige finde ud af, hvordan han reagere på alt det her. Vi tror han vil reagere positiv. Det er jo nu den tredje finansminister, vi skal forhandle finanslov med, men det skal nok gå, der er en god kemi, siger Pia Kjærsgaard.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter