Forhandlingerne om inflationshjælp fortsætter: 'Det ser svært ud'

Regeringen håber på en bred aftale inden vinterferien.

Regeringen skal garantere mere økonomisk hjælp til de fattigste børnefamilier, før Enhedslisten vil overveje at gå med i en aftale om inflationshjælp. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)

I dag var Folketingets partier igen inviteret til forhandlinger om økonomisk hjælp til danskere, der er trængte af inflation og højere priser.

Regeringen har meldt ud, at man håber på at lande en bred aftale med de andre partier i Folketinget inden vinterferien på fredag.

Og ifølge Dansk Folkeparti er det ikke umuligt.

- Der er nogle ting, vi er ved at blive enige om. Jeg vil ikke udelukke, at vi kan blive færdige inden vinterferien, siger Morten Messerschmidt, som vil hjælpe førtids- og folkepensionister samt kronikere, der er afhængige af medicin.

Hvis Enhedslisten skal med i aftalen, vil partiet have en garanti for, at de fattigste børnefamilier får de penge, som de har været vant til med det midlertidige børnetilskud, der udløber 1. marts.

Den garanti fik partiet dog ikke til dagens forhandlinger.

- Vi har ikke givet op endnu, men det ser svært ud, siger Enhedslistens Victoria Velásquez.

'Et stykke vej endnu'

Heller ikke De Radikale, SF eller Danmarksdemokraterne er endnu klar til at sige, om aftalen om inflationshjælp bliver med eller uden deres underskrift.

- Vi har ikke smækket med nogen døre, og så må vi se, om vi kan få enderne til at mødes, siger Inger Støjberg, Danmarksdemokraternes formand.

Hun ønsker hjælp til folk i landdistrikterne og de private dagplejere og børnepassere.

SF's politiske ordfører, Signe Munk, siger, at der er "et stykke vej endnu", før man kan lande en aftale.

- Så vi ser frem til, at der bliver arbejdet for at lave en aftale, vi kan se os selv i, lyder det fra Signe Munk, som vil give en økonomisk håndsrækning til de studerende og mindre købmænd.

Liberal Alliance og Konservative blev som de eneste partier ikke indkaldt til forhandlinger i dag.

Noget, der undrer formanden for Konservative, Søren Pape Poulsen, eftersom partierne ikke har meldt sig ud af forhandlingerne.

- Vi er lidt mere kritiske. Vi mener ikke, at man bare skal sende checks rundt på kryds og tværs. Inflationen er på vej ned, så vi stiller os kritiske over for, hvornår vi skal stoppe med at dele penge ud, lyder det fra Søren Pape Poulsen.

Ikke desto mindre håber Pape, at både Konservative og Liberal Alliance bliver inviteret til forhandlinger i løbet af ugen.

Du kan du få et overblik over, hvem de forskellige partier i Folketinget vil hjælpe økonomisk i artiklen her.