Forhenværende ledere bliver væk fra konservativ 100 års fødselsdag

Hverken Per Stig Møller, Hans Engell eller Pia Christmas-Møller kommer til dagens reception.

Hans Engell og Per Stig Møller er blandt de tidligere K-ledere, der har meldt afbud til partiets 100 års jubilæum. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Det bliver uden en række tidligere ledere, når Det Konservative Folkeparti i dag markerer partiets 100 års jubilæum på Christiansborg.

Hverken Per Stig Møller, Hans Engell eller Pia Christmas-Møller, som alle var politiske ledere for Det Konservative Folkeparti i 1990’erne, kommer til dagens reception, hvor blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer og taler.

- Jeg er ikke inviteret, så det er ikke nogen skam at blive væk, siger Pia Christmas-Møller til DR Nyheder.

Hun var i en periode i 00’erne løsgænger i Folketinget efter uenigheder om partiets linje i en række sager og er siden trådt helt ud af dansk politik.

Ville du være kommet, hvis du havde fået en invitation?

- Det er sådan hvis og hvis. Det kan godt være, men nu er jeg også blevet syg, siger Pia Christmas-Møller.

Er du skuffet over ikke at være blevet inviteret?

- Nej, det gider jeg ikke bruge mit liv på. Det må de helt selv om, siger hun.

Per Stig og Hans Engell taler andetsteds

Heller ikke Per Stig Møller kommer. Han skal holde tale til et andet arrangement i Birkerød, og derfor har han ikke mulighed for at deltage, meddeler han.

- Jeg tænkte da ikke på, da jeg sagde ja til Birkerød for et halvt år siden, at det kunne falde sammen med jubilæet, siger Per Stig Møller.

- Jeg kunne ikke vide, om de ville holde det den ene eller anden dag. De kunne jo også have holdt det i december, siger han med henvisning til, at Det Konservative Folkeparti blev anmeldt til Rigsdagen i 1915, men først formelt stiftet på et landsråd den 22. februar 1916.

Per Stig Møller understreger, at hans afbud til sit partis 100 års jubilæum udelukkende er af kalendermæssige årsager.

- Man kan ikke lægge noget som helst i det, udover at jeg fik invitationen fra Birkerød først. Skal man ikke opføre sig ordentligt over for dem, man har lovet at holde tale for?, siger Per Stig Møller.

Det Konservative Folkeparti må desuden undvære Hans Engell, som i en sms til TV2 meddeler, at han skal holde tale i Taastrup og derfor ikke kan deltage i festlighederne på Christiansborg.

Lars Barfoed siger desuden til Ekstra Bladet, at han ikke kommer.

Det bekræfter han over for DR Nyheder:

- Jeg fik åbenbart ikke tilmeldt mig hurtigt nok og fik så en mail om, at der ikke var flere pladser, skriver Lars Barfoed i en sms.

Tidligere statsminister Poul Schlüter har meldt afbud af helbredsmæssige årsager, oplyser Det Konservative Folkeparti til DR Nyheder.

De forhenværende K-ledere Bendt Bendtsen, Lene Espersen og Henning Dyremose har dog tænkt sig at møde op til jubilæumsfejringen, meddeler de.

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1561499534164526